Najlepszy tatar ze śledzia według przepisu Magdy Gessler. Ten smak zapamiętuje się do końca życia

Najlepszy tatar ze śledzia według przepisu Magdy Gessler. Ten smak zapamiętuje się do końca życia Źródło: youtube.com/KitchenBookTv

Magda Gessler podała swój kultowy przepis na tatara ze śledzia. To danie jest jednym z 12, których nie może braknąć na uginającym się od pyszności, wigilijnym stole. Restauratorka dobrze wie, jak przyrządzić coś wyjątkowego, teraz udostępniła przepis fanom.

Magda Gessler dzięki temu przepisowi może konkurować z nawet najbardziej doświadczoną w gotowaniu, polską babcią. Nadanie nowego smaku tatarowi ze śledzia sprawi, że będziemy go robić o wiele częściej, niż tylko raz w roku.

Magda Gessler przedstawiła swój pomysł na jedno z wigilijnych dań

Znana restauratorka przyznaje, że ceni tradycyjną, polską kuchnię. Nie przeszkadza jej to prowadzić fantazyjnych eksperymentów w kuchni i przykładem jest właśnie przepis na tatara ze śledzia. Mało kto zapewne jadł tę potrawę przygotowaną z ryby. Smaku nadają jej dwa tajemnicze składniki pełne aromatu: to pieczona papryka oraz marynowane grzybki. To jedno z podstawowych dań na świątecznym stole Magdy Gessler.

Do wykonania tatara ze śledzia według autorskiego przepisu Magdy Gessler potrzeba jedynie:

  • 4 płatów śledziowych
  • 2 ogórków kiszonych
  • 1 pieczonej czerwonej papryki
  • 1 cebuli
  • 3 jajek na twardo
  • kilka grzybków marynowanych
  • niedużej ilości keczupu
  • sól i pieprz do smaku

Dokładny przepis na tatara ze śledzia

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Przygotowanie tego dania jest banalnie proste. Najlepiej zacząć od dokładnego zapisywania tego przepisu, ponieważ tak posmakuje gościom, że na pewno będą upominali się o recepturę. Płaty śledziowe, kiszone ogórki, pieczoną paprykę, cebulę, jajka i grzyby kroimy w kostkę, najlepiej bardzo drobną. Niektóre składniki możemy według upodobania nawet posiekać.

Dzisiaj grzeje: 1. Mąż zaraz po ślubie przestał się odzywać do żony. Dopiero po 20 latach przemówił i wyjawił powód milczenia
2. Tragiczne wiadomości z samego rana, nie żyje 18 osób. Do sieci trafiło piorunujące nagranie z wybuchem wulkanu w Nowej Zelandii

Wszystko wrzucamy do miski i dobrze mieszamy. Najpierw solimy - po trochę i stopniowo, ponieważ słoność śledzia może spowodować, że przy dużej ilości przyprawy danie będzie niejadalne. Później dodajemy pieprz oraz keczup w takiej ilości, jak gęstą konsystencję chcemy uzyskać. Formujemy kształt, który nam odpowiada, dekorujemy danie gałązką mięty lub pietruszki i jest już gotowe do zaserwowania gościom. Z wyżej podanych składników wyjdzie około 4 sporych porcji.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Magda Gessler ostrzega przed jajami tasiemca w popularnym daniu wigilijnym. Lepiej o tym wiedzieć i się przygotować
  2. Urzędnicy obejrzą Twoje drzwi, ściany i okna. Szykuje się zmiana przepisów, po której grożą spore wydatki
  3. Godlewska nie ma litości, nagrała kolejną kolędę. Tym razem jej strój przyćmił nawet umiejętności wokalne
  4. Przez 20 lat zbierał drobniaki, uzbierał ogromną sumę. Wiadomo, co za nie kupił, szczęka opada
  5. Kuba Wojewódzki ujawnił nieznany fakt z życia Anny Przybylskiej. Pokazał, jaka była naprawdę

Źródło: Gazeta Wyborcza

Następny artykuł
Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News