Kuchenne Rewolucje to program, który pokochały miliony. Barwna i kontrowersyjna Magda Gessler ratuje restauracje przed upadkiem, a przy tym zapewnia rozrywkę widzom TVN-u. W odcinku, który został wyemitowany wczoraj wieczorem, nie wszystko poszło jednak tak, jak powinno.

Kuchenne Rewolucje wywołują najróżniejsze emocje – czasem śmiech, czasem złość, niejednokrotnie nawet wzruszenie. W najnowszym odcinku jest to pewna konsternacja, bowiem już na samym wstępie okazuje się, że jedzenie jest wyśmienite. Po ulepszeniach, jakie wprowadziła słynna restauratorka, dania były jeszcze smaczniejsze. Co takiego wpłynęło więc na końcową, negatywną opinię królowej gastronomii?

Kuchenne rewolucje: restauracja do zamknięcia

Restauracja „Włoszczyzna” zlokalizowana jest w Łodzi, przy najsłynniejszej ulicy w mieście – ul. Piotrkowskiej. Dobra lokalizacja więc jest, pyszna kuchnia również. Co w takim razie jest powodem tak wielkiego niepowodzenia knajpy? Okazuje się, że sami właściciele.

Lokal specjalizuje się w kuchni włoskiej, co powinno być dodatkowym ułatwieniem, ponieważ prowadzony jest przez polsko-włoskie małżeństwo – Emilię i Francesco. Kobieta jest Polką, która wyjechała do Włoch, tam zakochała się we Włochu i pozostała w słonecznej Italii przez 7 następnych lat. Z takim doświadczeniem i znajomości kultury włoskiej przez właścicieli, lokal powinien być wypełniony po brzegi ludźmi, a nie jest. Powody zaczęły pokazywać się same, jeden po drugim. Okazało się między innymi, że Francesco nigdy nie chciał prowadzić restauracji. Zrobił to tylko z miłości do żony:

– On nigdy nie chciał tej restauracji. On jest tutaj, bo jest dla mnie – wyznała smutno właścicielka Emilia.

Problemy finansowe

Jak wyznali właściciele, poważnym problemem jest dla nich brak pieniędzy. Brakuje im funduszy na to, aby kupić świeże produkty, a co dopiero na to, aby zarabiać pieniądze. Sytuacja jest dla nich wyjątkowo trudna, biorąc pod uwagę, że małżeństwo spodziewa się dziecka, a jedno, 3,5 letnie, jest już na świecie.

– To jest walka, żeby było na zapłacenie rachunków, pensji, zrobienie zakupów – przyznała Emilia.

– Czasem jest dzień, kiedy jest 60 zł na kasie – zdradziła również jedna z pracownic.

Magda Gessler na ratunek

Pomysłem znanej restauratorki było ściągnięcie do kraju rodziców Francesco, którzy posiadają wyśmienity smak i z zamiłowaniem przeszkolili kucharzy we „Włoszczyźnie”. Mimo tego, że po krótkim, ale i intensywnym szkoleniu dania z karty były jeszcze smaczniejsze, nie sprawiło to, że restauracja stanęła na nogi.

DALSZA CZĘŚĆ TESKTU POD GALERIĄ

14 puszystych gwiazd, które budzą powszechny zachwyt [ZDJĘCIA]

Magda Gessler, podczas swojej wizyty kontrolnej po rewolucji spytała szefową kuchni, czy coś się zmieniło. Niestety, Ukrainka Khrystyna przyznała, że „coś jest nie tak”. Dalej atmosfera jest nieprzyjemna, przez co ludzie omijają lokal szerokim łukiem. Restauratorka uznała, że ta rewolucja nie należy do udanych.

– Włosi, którzy prowadzą restaurację, zostawiają swoje problemy za drzwiami. Są zainteresowani nie swoim życiem, a życiem gości. Ty jesteś skoncentrowana na sobie. Wszystko po tobie widać. Smutek, strach, niepewność. Schizofrenią jest to, że ta karta jest jedną z najlepszych, jaką znam w Polsce. Po czym dania przychodzą na stół i są tak dobre… (…) Mając taką petardę, myślałam, że tu będzie radośnie. Nie potraficie wygrać tego, co dostaliście. Gratuluję jedzenia, współczuję energii – przykro podsumowała Gessler.

Kliknij po więcej, na pewno cię zaciekawi

ZOBACZ TAKŻE:

  1. Seniorzy – ruszajcie na zabawę! Fantastyczne wydarzenie, nie warto siedzieć w domu
  2. Matka Seleny Gomez wpadła w szał! Justin Bieber chciał zaszkodzić byłej dziewczynie?!
  3. Makijaż pod okulary dla dalekowidza. Jak wyglądać spektakularnie?
  4. Myślisz, że znasz i rozumiesz swojego psa? Rozwiąż QUIZ i sprawdź, jak bardzo się mylisz

Najbogatsze polskie miasta. One dostają najwięcej pieniędzy [RANKING]

Zobacz również