Fenomenalny przepis na placki ziemniaczane Magdy Gessler. Smak uderza w zmysły

Fenomenalny przepis na placki ziemniaczane Magdy Gessler. Smak uderza w zmysły Źródło: Pixabay/congerdesign

"Kuchenne rewolucje" Magdy Gessler spowodowały, że znana restauratorka jest prawdziwym autorytetem kulinarnym. Wiele ludzi uwielbia tworzyć potrawy na podstawie jej przepisów. Placki ziemniaczane Gessler uderzą w zmysły każdego. Ten przepis to prawdziwa rewelacja.

"Kuchenne rewolucje" mogą teraz wydarzyć się w domu każdego z nas. Magda Gessler ma mnóstwo przepisów kulinarnych, którymi chętnie się dzieli. Tym razem są to wspaniałe placki ziemniaczane, które na pewno posmakują wielu osobom. Przepis jest prosty i nie wymaga ponadprzeciętnych zdolności kulinarnych. Koniecznie musicie go wypróbować. 

Kuchenne rewolucje na talerzu

Każdy ma swój ulubiony przepis na placki ziemniaczane, ale ten jest niezaprzeczalnym hitem. Magda Gessler potrafi świetnie łączyć smaki i tym razem podzieliła się swoim pomysłem na placki ziemniaczane. Do przygotowania wyśmienitego dania potrzebujemy jedynie kilku podstawowych składników. Gwarancja smaku i jakości jest w końcu podpisana przez samą Magdę Gessler. 

Do przygotowania pysznych i chrupiących placków ziemniaczanych potrzebujemy:

1 kg ziemniaków
2 cebule
2 ząbki czosnku (opcjonalnie)
2 jajka
2-3 łyżki mąki pszennej
1 łyżka śmietany (opcjonalnie)
sól i pieprz
olej do smażenia

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Ziemniaki oraz cebulę obieramy, a następnie ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Powstałą masę wylewamy na sitko i odciskamy nadmiar wody. Do startych ziemniaków i cebuli, dodajemy jajka, mąkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie z naczynia nad którym odciskaliśmy ziemniaki, odlewamy sok i pozostawiamy samą skrobię ziemniaczaną. Skrobia musi zostać dodana do masy ziemniaczanej razem z jedną łyżką śmietany. Całość doprawiamy solą i pieprzem. 

Dzisiaj grzeje: 1.Nie żyje prawdziwa legenda. Kobieta zmarła po długiej i ciężkiej chorobie 
2. Już od jutra wzrosną emerytury. Wiadomo, kto i ile na tym zyska, niektórzy będą wściekli

Na patelni rozgrzewamy olej (można również smażyć na smalcu). Placki smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Kształt i grubość jest dowolna, wszystko zależy od naszych upodobań. Trzeba jednak pamiętać, że idealne placki ziemniaczane powinny mieć chrupiącą skórkę. Danie może być serwowane ze śmietaną jak również z gęstym jogurtem naturalnym. Całość smakuje absolutnie wybornie. Smacznego.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Zapukają do drzwi i nałożą karę. Już 9,5 tys. Polaków musi zapłacić MILIONY!
  2. Znany piosenkarz będzie miał dziecko z mężczyzną. Urodzi je surogatka. ''Jesteśmy w ciąży''
  3. Kotlety schabowe z "niespodzianką" rozpieszczają podniebienia. Przepis jest niebywale łatwy
  4. Książę William przekazał królowej radosną nowinę. Media: Księżna Kate ponownie będzie mamą
  5. Największe piersi Polsatu znów na wolności. Gwiazda opala się topless, a fani szaleją na ten widok

źródło: Smaker

Następny artykuł