Kupiła i porównała kosmicznie drogi makowiec Gessler z ciastem z Biedronki. Niewiarygodne, czego zabrakło w droższym

Kupiła i porównała kosmicznie drogi makowiec Gessler z ciastem z Biedronki. Niewiarygodne, czego zabrakło w droższym Źródło: .

Kuchenne rewolucje to program, dzięki któremu u Magdzie Gessler usłyszała cała Polska. Kilkanaście sezonów później restauratorka jest najsłynniejszą w Polsce, nic więc dziwnego, że za jedzenie w jej lokalach trzeba słono zapłacić. Pisaliśmy już o zawrotnych kwotach, jakie kosztują świąteczne ciasta firmowane przez Gessler, a teraz możemy dowiedzieć się jak wypadają one na tle wyjątkowo tanich produktów dostępnych w Biedronce.

Kuchenne rewolucje wyniosły Magdę Gessler na sam szczyt i pokazały, że restauratorka zna się na rzeczy i potrafi komponować bardzo interesujące i smaczne potrawy, za którymi klienci potem szaleją. Czy jednak różnica między jej makowcem a takim najtańszym z dyskontu jest faktycznie tak wielka, by warto było zapłacić 94 zł więcej za kilogram? Jedna kobieta postanowiła to sprawdzić, a wyniki są zaskakujące.

Makowiec w restauracji Gessler kosztuje 110 zł za kilogram. To samo ciasto w Biedronce można dostać za 16 zł za tę samą wielkość. Różnica jest więc ogromna, ale czy smak i skład obu produktów w jakikolwiek sposób to uzasadnia?

Według testu przeprowadzonego przez kobietę i jej znajomych, makowiec Gessler jest wilgotny i pyszny, ma bardzo dużo maku. Można wręcz powiedzieć, że za dużo, ponieważ próba przeprowadzona na znajomych wykazała, że to tańszy makowiec z Biedronki ma lepszy stosunek ciasta do ilości maku. Oba wypieki mają lukrową polewę z bakaliami, więc tu różnicy nie widać.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Koniec końców okazuje się, że makowiec Magdy Gessler jest lepszy, ale różnica nie jest wcale zbyt duża. Niektórzy nawet z powodu zbyt dużej ilości maku wybrali ten z Biedronki jako ciasto, które bardziej im smakowało. Czy jest więc sens tak bardzo przepłacać?

Dzisiaj grzeje: 1. Wyciekło zdjęcie Jolanty Kwaśniewskiej sprzed lat. Wolałaby, żeby nikt go nie widział
2. Jest coraz gorzej? Żona Królikowskiego w rozpaczy, nowe smutne informacje ze szpitala

I jeszcze jedna rzecz sprawia, że makowiec gwiazdy Kuchennych rewolucji może stracić wielu klientów - zabrakło w nim bardzo ważnej rzeczy, którą tańsze ciasto posiadało: składu. Jest to wyjątkowo ważne w przypadku alergików i osób nietolerujących różnych produktów zwierzęcych czy glutenu, dlatego brak tej informacji w tak drogim produkcie wydaje się wręcz niepoważny.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Paweł Królikowski zdradził, na co choruje? Fani przypominają jeden z jego ostatnich wywiadów
  2. Nie żyje wielokrotny mistrz kraju. Federacja podała informacje o przyczynach śmierci, smutne wiadomości
  3. Pan Władysław całe życie odprowadzał składki, ale nie dostaje emerytury z ZUS-u. Powód nie mieści się w głowie
  4. Córka Wodeckiego po latach ujawniła prawdę. W ich domu działy się bardzo przykre rzeczy
  5. Wskaż, które dziecko zbiło wazon. Znaczenie odpowiedzi zetnie cię z nóg

Źródło: WP

Następny artykuł
Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News