Tak wyrafinowanych kotletów schabowych jeszcze nigdy nie jadłeś. Zdziwisz się, jak można do niego wykorzystać ziemniaki

Tak wyrafinowanych kotletów schabowych jeszcze nigdy nie jadłeś. Zdziwisz się, jak można do niego wykorzystać ziemniaki Źródło: .

Kotlety schabowe według tego przepisu zachwycą każde podniebienie. Tradycyjna potrawa z drobną modyfikacją w przepisie z pewnością przypadnie do gustu wielu osobom. Sekret tkwi w niecodziennym wykorzystaniu ziemniaków.

Kotlety schabowe z ziemniakami i surówką goszczą wielu domach podczas niedzielnych obiadów. Danie nie wymaga od nas wysokich umiejętności kulinarnych, a każda gospodyni domowa zna na pamięć tradycyjny przepis. Czasami warto jednak trochę poeksperymentować i nieco urozmaicić smak potrawy. Ten przepis z pewnością spodoba się każdemu, kto chce poznać na nowo kotlety schabowe. Będziecie zszokowani, kiedy zobaczycie, jaką rolę spełniają tutaj ziemniaki. 

Kotlety schabowe w nietypowej odsłonie 

Ten przepis przypadł do gustu już tysiącom internautów. Wiele osób jest zachwyconym wyrafinowanym smakiem potrawy. Szybkość i łatwość przygotowania dania jest dodatkowym atutem. Każdy, kto w końcu chce odmienić smak tradycyjnego schabowego, powinien zapoznać się z tym przepisem. W prosty sposób nadasz potrawie zupełnie nowe oblicze. Głównym sekretem nietradycyjnych kotletów schabowych jest panierka z ziemniaków. 

Składniki na kotlety schabowe w panierce z ziemniaków i parmezanu

Aby przygotować nietradycyjne schabowe w panierce z ziemniaków i parmezanu potrzeba:

4 kotlety schabowe
4 łyżki tartego parmezanu
4 ziemniaki
2 łyżki mąki
1 jajko
1 łyżeczka szałwii suszonej
1 łyżeczka granulowanego czosnku
olej do smażenia

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Na początku rozbijamy schab jak na tradycyjne kotlety. Rozbite mięso solimy i pieprzymy, a następnie oprószamy szałwią (wcześniej warto ją rozetrzeć w dłoniach), a następnie odstawiamy na 20 minut, aby wszystkie składniki się ze sobą połączyły. Po wykonaniu tych czynności obieramy ziemniaki i ścieramy je na tarce o dużych oczkach. Później dodajemy do nich parmezan, mąkę oraz rozkłócone jajko. Wszystko razem mieszamy i na chwilę odstawiamy. 

Dzisiaj grzeje: 1. Anna Przybylska nie chorowała jedynie na raka. Po latach na jaw wyszły PRZERAŻAJĄCE szczegóły
2. Dziecko urosło zbyt duże w brzuchu matki. Podczas porodu lekarze odkryli przerażającą prawdę, zrozumieli to za późno

Schabowe obtaczamy w panierce, którą musimy dobrze docisnąć do mięsa. Całość smażymy na dobrze rozgrzanej patelni. W razie potrzeby możemy dołożyć panierkę podczas etapu smażenia jeżeli się osunie. Gotowe nietradycyjne kotlety najlepiej smakują z tłuczonymi ziemniakami oraz sałatką ze świeżych warzyw. 

Najlepsze newsy dnia:

  1. Zanim wejdzie w życie, spłać wszystko. Inaczej nowe prawo doprowadzi cię do RUINY
  2. Uwielbiana aktorka ciężko choruje. „Zaczęłam przygotowywać się do śmierci”
  3. Mężczyzna umarł 2 lata wcześniej i zostawił po sobie nietypową rzecz. Znalazł ją jego pies, reakcja zwierzaka jest niemal ludzka
  4. Tak wyrafinowanych kotletów schabowych jeszcze nigdy nie jadłeś. Zdziwisz się, jak można do niego wykorzystać ziemniaki
  5. Mąż zapatrzył się na piersi karmiącej matki, jego wściekła żona szybko zareagowała. Prawie doszło do bójki

źródło: Beszamel

Następny artykuł Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News