Diabelskie kotlety schabowe smakują wręcz niebiańsko. Prosty przepis na piekielnie smaczny obiad dla całej rodziny

Diabelskie kotlety schabowe smakują wręcz niebiańsko. Prosty przepis na piekielnie smaczny obiad dla całej rodziny Źródło: WikiMedia Commons/MOs810

Kotlety schabowe po diabelsku to nowy przepis, który podbija serca Polaków. Prosty, ale efektowny, z pewnością uświetni niejeden obiad. Nadaje tradycyjnemu daniu zupełnie nowego wymiaru i pozwala cieszyć się soczystym, aromatycznym mięsem w nieco inny sposób.

Kotlety schabowe po diabelsku to piekielnie pyszne danie. Oryginalna wersja tego dania często gości na polskich stołach, ale dzięki tej nowej recepturze można być pewnym, że już nigdy nikomu się nie znudzi. To idealne rozwiązanie dla tych, którzy mają wrażenie, że ich najbliżsi są już nieco "przesyceni" tradycyjnymi kotletami i potrzebują odmiany.

Te kotlety schabowe nie wymagają wielkich zmian w kuchni

Mimo tego, że przepis nie jest bardzo wymagający, potrafi całkowicie odmienić oblicze niedzielnego obiadu. Składniki, które potrzebne są do przygotowania tych wyjątkowo smacznych i nieco pikantnych kotletów, nie odstają za bardzo od tradycyjnej receptury, a różnice między nimi bardzo łatwo będzie zastąpić tym, co większość kucharzy zawsze ma pod ręką.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Aby przygotować diabelskie kotlety schabowe, potrzebne będą: szczypta pieprzu, jedna łyżeczka słodkiej papryki, jedna łyżeczka majeranku, trzy jajka, cztery ząbki czosnku, trzy łyżki mąki ziemniaczanej, jedna łyżka oleju, jedna łyżka przyprawy Vegeta oraz 60 dag mięsa wieprzowego. Kiedy już wszystko mamy przygotowane, można zabrać się do gotowania. 

Najpierw należy przyrządzić wyjątkową marynatę

Sekretem diabelskich kotletów schabowych jest marynata, która pozwala mięsu skruszeć i nabrać wyjątkowego smaku i aromatu. Należy przygotować ją, zanim zabierze się do realizacji kolejnych etapów gotowania. Na marynatę składają się rzecz jasna wyżej wymienione przyprawy: majeranek, papryka, pieprz, olej oraz czosnek, który można rozgnieść lub włożyć do marynaty w ząbkach.

Dzisiaj grzeje: 1. Legendarna polska piosenkarka zmarła na glejaka. Wstrząsające słowa męża
2. Nie żyje znany dziennikarz, dla wielu był kultowy. Bardzo smutne wiadomości z zachodniej polski

Rozbite tłuczkiem i podzielone na porcje wcześniej kotlety należy umieścić w misce z marynatą. W zależności od tego, ile ma się czasu oraz jakiego pragnie się efektu, można je w niej pozostawić na cztery do dwudziestu czterech godzin. Oczywiście im dłuższy czas marynowania, tym bardziej wyrazisty smak przypraw w gotowej potrawie. Po zamarynowaniu można podejść do smażenia na oleju. Oczywiście kotlety warto przedtem obtoczyć w jajku i mące. Następnie można je podawać z ziemniakami i surówką do smaku.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Wywróciła się na chodniku w Łodzi. Sąd przyznał REKORDOWE odszkodowanie
  2. Michał Szpak pokazał BRATA! To takie CIACHO, że fanom opadły szczęki
  3. Owczarek niemiecki rzucił się na bezbronną dziewczynkę. 7-latka na widok mamy powiedziała słowa, które zapamiętają na zawsze
  4. Tak wygląda grób rodziców Marty Kaczyńskiej na Cmentarzu Powązkowskim. Smutny widok
  5. Trafnie przewidziała zamachy na Jana Pawła II i Kennedy'ego. Tuż przed śmiercią powiedziała, co jej zdaniem wydarzy się w 2020 roku

źródło: uwielbiam

Następny artykuł Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News