Sekretny przepis Macieja Kuronia na kotlety schabowe. Trzeba zadbać tylko o jeden szczegół, aby cieszyć się nieziemskim smakiem

Sekretny przepis Macieja Kuronia na kotlety schabowe. Trzeba zadbać tylko o jeden szczegół, aby cieszyć się nieziemskim smakiem Źródło: commons.wkimiedia/Matthäus Unger/

Kotlety schabowe według Macieja Kuronia bez wątpienia przypadną każdemu do gustu. Przygotowanie jest banalnie proste, jednak należy pamiętać o jednym szczególe, który gwarantuje fenomenalny smak.

Kotlety schabowe to prawdziwa domena polskiej kuchni, dlatego nic dziwnego, że ich perfekcyjne przyrządzenie może spędzać sen z powiek niejednej pani domu. Przepis, który przedstawimy, z całą pewnością spodoba się każdemu miłośnikowi gastronomii, a szybkie i łatwe przygotowanie skradnie jego serce. Jeżeli raz spróbujesz tak przyrządzonych schabowych, już nigdy nie będziesz chciał zjeść żadnych innych. 

Kotlety schabowe według Macieja Kuronia 

Pojedynek między Maciejem Kuroniem a Magdą Gessler trwa w najlepsze, a tym razem pod ostrze noża poszły typowo polskie schabowe. Jeżeli zastanawiasz się, jaki przepis będzie najprostszy i przede wszystkim najsmaczniejszy, koniecznie wypróbuj recepturę opracowaną przez Kuronia. Kilka składników zawładnie sercami twoich bliskich.

Czego potrzebujesz? 

  • kotlety schabowe, 
  • 2 jajka, 
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 łyżeczka majeranku,
  • 1 szklanka mleka,
  • mąka,
  • bułka tarta, 
  • sól i pieprz

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ 

Jeden szczegół pozwoli ci cieszyć się nieziemskim smakiem 

Jak łatwo możesz zauważyć, fenomenalne schabowe nie wymagają wcale zbyt wielu wymyślnych składników, jednak kluczową rolę odgrywa tutaj mleko i jeśli chcesz cieszyć się niepowtarzalnym smakiem swoich kotletów, koniecznie zastosuj ten krok. 

Zacznij od rozbicia mięsa na cienkie kotlety. Następnie wymieszaj ze sobą przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i majeranek i dokładniej wetrzyj z obu stron w przygotowane plastry schabu. Następnym krokiem jest ułożenie ich w naczyniu najlepiej tak, by zbytnio na siebie nie nachodziły i zalanie mlekiem. Teraz pozostaw swoje mięso na 24 godziny. To bardzo ważne, bowiem ten jeden szczegół wpływa znacząco na efekt końcowy. 

Dzisiaj grzeje: 1. Ujawniono całą prawdę o córce Kornela Morawieckiego. Takich wiadomości nikt się nie spodziewał 

2. Krzysztof Jackowski ma fatalne wieści dla milionów Polaków. Lepiej się przygotujcie na koszmarną zimę, tak źle jeszcze nie było

Po tym czasie odlej resztę mleka do innego naczynia i wbij do niego 2 jajka, a następnie dokładnie wymieszaj trzepaczką. Każdy z kotletów obtaczaj równomiernie w mące, jajku i na końcu bułce tartej. Pozostało ci już jedynie usmażenie swoich schabowych na oleju do momentu zarumienienia i cieszenie się niesamowitym smakiem kultowego dania. 

Najlepsze newsy dnia:

  1. Listonosz porzuci przesyłkę. ZAPŁACISZ Ty, a grozi nawet sąd
  2. Znana aktorka została zgwałcona. Po latach ujawniono tożsamość oprawcy, to znana postać
  3. Znany kucharz podzielił się prostym sposobem na krojenie cebuli. Dzięki niemu nigdy więcej nie uronisz łez
  4. 27-letnia kobieta została brutalnie zgwałcona. Działanie, które po tym podjęła, zszokowało wszystkich
  5. Każdy kierowca musi to wiedzieć. Oszuści wyłudzają pieniądze metodą "na lusterko", nie daj się nabrać

Źródło: przysznosci 

Następny artykuł