Rewelacyjny przepis na kotlety mielone po lwowsku. Niebo w gębie, już zawsze będziesz je tak podawać

Rewelacyjny przepis na kotlety mielone po lwowsku. Niebo w gębie, już zawsze będziesz je tak podawać Źródło: Pixabay

Kotlety mielone po lwowsku to prawdziwe objawienie ostatnich tygodni. Prostota przygotowania, a przede wszystkim świetny smak zapewnią ci fenomenalny obiad, który twoi bliscy pokochają już od pierwszego spróbowania.

Kotlety mielone to jeden z wielu faworytów Polaków, jeżeli chodzi o pyszne, domowe obiady. Wystarczy kilka minut, by je przyrządzić, a mogą nasycić cię na wiele godzin i co najważniejsze, rewelacyjnie smakują. Z czasem jednak tradycyjne mielone mogą się nieco znudzić i co wtedy? Koniecznie wypróbuj przepis na kotlety po lwowsku, a możesz być pewien, że na zawsze zagoszczą w twojej kuchni, podbijając serca całej twojej rodziny. 

Rewelacyjne kotlety mielone po lwowsku 

Przepis na mielone po lwowsku wcale nie różni się tak bardzo od przepisu na te tradycyjne, jednak w tym wypadku, receptura została wzbogacona o jeden składnik, który zapewni ci niebywały efekt smakowy. Żółty ser, choć może ci się wydawać dość zwyczajny, w tym daniu dzieje prawdziwe cuda. 

Czego potrzebujesz? Przygotuj: 

  • 500 g mięsa mielonego z indyka,
  • 200 g żółtego sera,
  • 1 bułka kajzerka czerstwa bądź świeża,
  • 1 jajko,
  • bułka tarta do panierowania,
  • sól, pieprz,
  • olej do smażenia.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ 

Niebo w gębie w kilka minut 

Jeżeli nie jesteś mistrzem kuchni, a twoje potrawy zazwyczaj nie smakowały rodem z lokalu samej Magdy Gessler, nie musisz się obawiać, gdyż przygotowanie tych kotletów jest bajecznie proste i zajmie ci dosłownie chwilę. Zacznij od namoczenia kajzerki w wodzie oraz starcia sera. 

Dzisiaj grzeje: 1. Na pogrzeb Anny Jantar przyszło aż 40 tysięcy Polaków. To, jak wygląda jej grób dziś jest nie do uwierzenia
2. Kiedy strażacy odkopali 9-letnią dziewczynkę, już nie żyła. Ale to, co znaleźli pod jej ciałem, ścisnęło ich za gardło

Po kilku minutach od namaczania pieczywa, wyjmij bułkę, dokładnie odciśnij z nadmiaru wody i dodaj ją do miski razem z serem, mięsem, jajkiem oraz solą i pieprzem. Wyrabiaj dłonią do momentu, aż składniki się połączą. Gdy ten etap jest już za tobą, pozostało ci jedynie formowanie kotletów na taką wielkość, jaka najbardziej ci odpowiada. Każdego z nich obtocz dokładnie w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju po około 8 minut z każdej strony. Podawaj z ulubionymi dodatkami i ciesz się niesamowitym smakiem.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Lidl w sobotę przeżyje szturm. Sieciówka rzuci prawdziwy HIT
  2. Gdy panna młoda weszła do kościoła goście zaniemówili. Nawet ksiądz był zniesmaczony tym, co zobaczył
  3. Kamila poczuła ból w lewej nodze. Gdyby nie szybka reakcja, już by nie żyła
  4. Podczas programu na żywo poznała okrutną prawdę, która zmieniła jej życie. Cudem uniknęła śmierci
  5. Jedna wiadomość wywróciła jego życie do góry nogami. 23-latek został tatą, a kilka dni później dziadkiem

Źródło: przepisy joli  

Następny artykuł