Jurorka MasterChefa zdradziła przepis na idealne kotlety mielone. Mięso jest wyjątkowo soczyste i smaczne

Jurorka MasterChefa zdradziła przepis na idealne kotlety mielone. Mięso jest wyjątkowo soczyste i smaczne Źródło: youtube.com Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA

Kotlety mielone z przepisu jurorki MasterChefa są wybitnie dobre. Soczyste i delikatne mięso w środku, a z wierzchu chrupiąca panierka - czy może być coś lepszego?

Tak przygotowane kotlety mielone znikają z talerzy w kilka chwil. Wystarczy zaledwie parę składników, by stworzyć możliwie najlepsze danie, doskonale pasujące na niedzielny obiad. Jurorka MasterChefa opracowała obłędną i banalnie prostą w wykonaniu recepturę. Jeżeli zaliczasz się do grona mięsożerców, koniecznie musisz ją wypróbować. 

Gwiazda MasterChefa zdradziła najlepszy przepis na kotlety mielone. Chrupkie z zewnątrz i soczyste w środku 

Jeżeli wciąż nie wiesz, co przyrządzić na niedzielny obiad, koniecznie wypróbuj przepis Ani Starmach na ekstremalnie pyszne kotlety mielone. Połączyć możesz je z dowolnymi dodatkami, choć jeżeli raz ich spróbujesz, przekonasz się, że nic więcej nie jest im potrzebne. Wystarczy poświęcić kilka minut, a danie będzie już gotowe. 

Lista składników na obłędne kotlety mielone:

  • 300 g mielonej cielęciny,
  • 200 g mielonej wieprzowiny,
  • 1 mała cebula,
  • 1 mała, sucha bułka,
  • 1 jajko,
  • 5 łyżek bułki tartej,
  • 0,5 szklanki mleka,
  • sól, pieprz,
  • olej do smażenia.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ 

Nieziemski obiad w kilka minut 

Zdziwisz się, gdy zobaczysz, jak proste jest ich przygotowanie. Drobno pokrojoną cebulę podsmaż na oleju, aż będzie szklista. Bułkę namaczaj w mleku przez około 10–15 minut, a w międzyczasie umieść mięso w misce, dodaj do niego namoczoną bułkę oraz powoli dolewaj też mleko. Dorzuć również cebulę, sól, pieprz. Masę wyrabiaj ręką, aż wchłonie całe mleko i idealnie połączy się z bułką. 

Dzisiaj grzeje: 1. Nowe informacje o córce Kasi Kowalskiej budzą lęk. Sytuacja jest dramatyczna

2. Profesor Małgorzata Polz-Dacewicz o powstaniu koronawirusa: „Ktoś mógł zjeść niedogotowanego nietoperza”

Jeżeli wszystkie składniki już się ze sobą połączyły pozostało ci jedynie uformowanie kotletów. Zrób je takiej wielkości, jaka najbardziej ci odpowiada. Kotlety obtaczaj najpierw w rozbełtanym jajku, a następnie w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju po kilku minut z każdej strony, aż będą rumiane. Podawaj z ulubionymi dodatkami - najlepiej sprawdzi się puree ziemniaczane i surówka. 

Najlepsze newsy dnia:

  1. Nie żyje niemowlę zarażone koronawirusem. Okazuje się, że patogen może być groźny również dla najmłodszych
  2. Nie żyje legendarny działacz. Padł ofiarą epidemii, wielka strata dla futbolu
  3. Nieprawdopodobnie smutna wiadomość, minister finansów popełnił samobójstwo. Mieszkańcy sąsiada Polski pogrążeni w żałobie
  4. Nie żyje autor hitu, który znają wszyscy Polacy. Jego córka przekazała tragiczne informacje
  5. Agnieszka Chylińska poniosła wielką stratę, ale się nie poddaje. Skierowała do fanów bardzo ważne słowa
  6. Przed włożeniem jajek do gotującej się wody wrzuć kawałek cytryny. Rewolucyjny trik ułatwiający gotowanie

Źródło: ania starmach

Następny artykuł
Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News