Kotlety, które są tak pyszne, że rodzina będzie się ich domagać codziennie. Przepis jest dziecinnie prosty

Kotlety, które są tak pyszne, że rodzina będzie się ich domagać codziennie. Przepis jest dziecinnie prosty Źródło: chwilesloneczne.blogspot.com

Kotlety mielone zna większość polskich gospodyń. Warto jednak czasami nieco urozmaicić popularne dania, aby wprowadzić do jadłospisu pyszne nowości. Te kotlety to prawdziwe niebo w gębie, choć są bardzo nietypowe.

Kotlety mielone to jedno z najpopularniejszych dań, jakie ląduje na polskim stole podczas niedzielnego obiadu. Niektórzy jednak wolą nieco poeksperymentować w kuchni i urozmaicają tradycyjne potrawy. Ten przepis na kotlety z pewnością przypadnie do gustu każdemu wielbicielowi polskiej kuchni. Koniecznie musicie go wypróbować. 

Składniki na nietypowe kotlety mielone

Do przygotowania nietypowych kotletów mielonych potrzeba:

400-500 g wieprzowiny mielonej,
200-300 g pieczarek,
100-150 g twardego sera,
cebula,
koper,
sól oraz pieprz.

Panierka: 

2-4 ziemniaki,
1 jajo,
mąka,
olej do smażenia.

Sposób przygotowania

Na początku obierz pieczarki i pokrój je na cienkie paseczki. Cebulę posiekaj w półpierścienie i delikatnie podsmaż ją na patelni. Posiekaj także koperek, a ser zetrzyj na tarce. Wymieszaj wszystkie warzywa oraz ser, a następnie dopraw wszystko solą.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ 

Mięso posyp pieprzem i solą. Uformuj kształt kotlecika i połóż 1 łyżkę farszu. Następnie przykryj kolejną warstwą mięsa tak, aby nadzienie nie wydostawało się na zewnątrz. Po wykonaniu tych czynności możesz przystąpić do zrobienia nietypowej panierki. 

Dzisiaj grzeje: 1. Po twarzy kobiety przemieszczała się narośl. W środku było ŻYWE STWORZENIE [ZDJĘCIA]

2. Widzowie są oburzeni, ich zdaniem przekroczono granicę żenady. Ogromny hejt za zachowanie jurora w finale "The Voice of Poland"

Ziemniaki obierz i umyj, a następnie zetrzyj je na tarce o grubych oczkach. W osobnym talerzu rozbij i rozkłóć jajko, a do kolejnego naczynia wsyp mąkę. Kotlety panieruj w kolejności: jajko, mąka, a na końcu ziemniaki. Później podsmaż je na złoty kolor na patelni. Aby potrawa była jeszcze bardziej delikatna i soczysta, wstaw ją do piekarnika, rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza, na ok. 15 minut. Smacznego.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Mycie twarzy octem jabłkowym to nowy trend. Już po tygodniu buzia zmienia się nie do poznania
  2. Pies i gepard wychowywali się razem, ale dziki kot wrócił do natury. Nagranie ich spotkania po latach wywołuje ciarki, ciężko oderwać wzrok
  3. Kobieta w 9 miesiącu ciąży nie chciała przestać tańczyć. Zrobiła krok w lewo i nagle wszystkim odebrało mowę
  4. Przekroczył wszelkie granice na antenie TVN. Broni się niesmacznym wpisem i usuwa komentarze (sprawdziliśmy)
  5. Nawet 2 tys. zł wydasz na mandat. Karę powiążą z twoją pensją

źródło: Chwilesłoneczne

Następny artykuł