Kotlet schabowy według najnowszego trendu
pixabay.com takedahrs
Weronika Wasiak - 20 Maja 2020

Najnowszy trend w panierowaniu kotletów schabowych podbija restauracje. Sekretem jest jeden dodatkowy składnik

Kotlet schabowy, przyrządzony według tej receptury, rozpływa się ustach. Doskonale chrupki z zewnątrz i idealnie miękki oraz wilgotny w środku - czego chcieć więcej? Koniecznie musisz go spróbować. Wystarczy, że dodasz jeden sekretny składnik, by całą rodzinę zachwycić obiadem.

Kotlet schabowy regularnie ląduje na talerzach Polaków, dlatego jego tradycyjna wersja niektórym może się z czasem znudzić. Warto więc doszukiwać się drobnych urozmaiceń, które choć nie zmienią dania całkowicie, zapewnią nieco inne doznania smakowe. Od pewnego czasu wśród największych kucharzy, ale i gospodyń domowych, króluje nowy trend w panierowaniu tradycyjnych schabowych. Wystarczy dodać jeden składnik, by otrzymać możliwie najlepszy obiad.

Pomysł na kotlety schabowe

Jeżeli zastanawiasz się, w jaki sposób urozmaicić praktykowany od lat przepis, koniecznie skorzystaj z receptury prezentowanej przez Interię. Nie obawiaj się, że przy nowoczesnym wykonaniu przybędzie ci pracy. Wystarczy bowiem, że do panierki dodasz jeden składnik, a finalny smak każdego powali na kolana. Kluczem do sukcesu jest starty parmezan, który nada niepowtarzalnej chrupkości i aromatu twoim kotletom.

Mężczyzna chciał zwabić czternastolatkęOkropne, Polak chciał zwabić dziewczynkę do swojego pokoju, miał porażający plan. Nagle otworzył drzwi i pobladłCzytaj dalej

Lista składników na obłędne schabowe:

  • 600 g filetu z indyka,
  • 1/2 szklanki bułki tartej,
  • 4 łyżki parmezanu,
  • 1/2 szklanki mąki,
  • 2 jajka,
  • 4 łyżki oliwy,
  • 2 łyżki masła,
  • 2 łyżki mleka,
  • sól, pieprz.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Jak wyglądają bliźnięta syjamskie 4 lata po operacji?Bliźnięta syjamskie były zrośnięte głowami. Niesamowite, jak dziś wyglądają, zdjęcia wprawiają w osłupienieCzytaj dalej

Kotlety schabowe inaczej

Pamiętaj, że w kuchni warto eksperymentować, by poznawać nowe smaki, a przede wszystkim, by nie popadać w rutynę. Czasem spróbuj wykonać tradycyjne danie nieco inaczej, a być może odkryjesz sposób, który posmakuje ci jeszcze bardziej. W tym przypadku możesz być pewny, że w kotletach zakocha się cała twoja rodzina. Przygotowanie zacznij od delikatnego rozbicia mięsa na cieńsze kotlety i oprószenia ich z każdej strony solą oraz pieprzem. Następnie przygotuj trzy naczynia, do których przełożysz wszystkie składniki swojej panierki.

Dzisiaj grzeje:

1. Niewiarygodne, co zrobili z pomnikiem Jana Pawła II. Zdjęcia mówią same za siebie

2. Minister Zdrowia zabrał głos. Padły deklaracje, które mogą wkrótce zmienić naszą codzienność

Do miseczki wbij jajka i roztrzep je dokładnie z mlekiem. Do drugiego naczynia wsyp bułkę tartą oraz parmezan i wymieszaj. W ostatniej miseczce umieść mąkę. Teraz przejdź do panierowania kotletów w kolejności: mąka, jajko, bułka z parmezanem. Tak opanierowane mięso smaż z obu stron na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła z obu stron aż będą rumiane. Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Testy trwają. Pierwsze wyniki dotyczące szczepionki są obiecujące
  2. Znany polski sportowiec oskarżony o porwanie własnego dziecka. Mama dziecka zgłosiła sprawę na policję, nie otwierał jej nawet drzwi
  3. Mało kto wie, czym się zajmuje urocza Kasia z "13 posterunku". Kto by pomyślał, że zdecyduje się na podobny krok
  4. Chora kobieta zaparkowała na miejscu dla inwalidy. Wróciła i za wycieraczką znalazła notatkę, treść przechodzi ludzkie pojęcie
  5. Przejeżdżał obok torów kolejowych, nagle zauważył, że coś się rusza. Ciężko uwierzyć, co ludzie zrobili szczeniętom
  6. Zrezygnował z emerytury, by walczyć z pandemią. Prawdziwy bohater nie żyje

Nastolatka pokazała, co ma pod ubraniem19-latka pod ubraniami skrywała ogromny sekret. Kiedy się odsłoniła wszyscy osłupieli, nikt nie mógł przewidzieć, co chowałaCzytaj dalej

Źródło: interia

Następny artykułNie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na:Obserwuj nas na Google News Google News