Przepis na kotlet schabowy Magdy Gessler rozsadza podniebienie rozkoszą! A przecież jej sztuczka jest bardzo prosta, każdy może ją zrobić

Przepis na kotlet schabowy Magdy Gessler rozsadza podniebienie rozkoszą! A przecież jej sztuczka jest bardzo prosta, każdy może ją zrobić Źródło: youtube.com/INEZ MJ

Kotlet schabowy według przepisu Magdy Gessler będzie zachwycał smakiem, aromatem, a przede wszystkim delikatnością. Mało kto jadł kiedyś tak kruche smażone mięso. Idealne na uroczysty obiad i na co dzień.

Kotlet schabowy ulepszony przez Magdę Gessler zasługuje na szczególną uwagę. W przepisie znajdują się 2 kluczowe składniki, które mają ogromny wpływ na efekt finalny.

Kotlet schabowy według tej receptury jest niesamowicie kruchy i delikatny

Komu przejadły się już zwykłe schabowe, powinien spróbować tego dania w wersji Magdy Gessler. Trzymanie się przepisu gwarantuje, że na talerzach wyląduje coś niesamowitego. Rodzina i goście z pewnością nie jedli jeszcze tak kruchych i delikatnych schabowych. Nikt nie sądził, że można tak idealnie usmażyć schab. Mięso idealnie pasuje do opiekanych w piekarniku ziemniaków i surówki np. z pora.

Aby wykonać zachwycające kotlety schabowe według ścisłej receptury Magdy Gessler wystarczy przygotować:

  • 360 g schabu,
  • 400 ml mleka,
  • 1 dużą cebulę,
  • 2 jajka do panierowania,
  • bułkę tartą i mąkę pszenną do panierowania,
  • sól i pieprz do smaku,
  • smalec do smażenia.

Dokładny przepis na schabowe Magdy Gessler

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Przepis na kotlety schabowe jest banalnie prosty. Najpierw należy skupić się na mięsie - w oryginale restauratorka używa kilograma schabu, z którego robi 4, bardzo cienko rozbite kotlety. Z 360 g wyjdzie ich ok. 5 mniejszych, nie każdy lubi się aż tak opychać - na talerzu wylądowałoby aż ćwierć kilo mięsa! Przed rozbijaniem schabu należy poprzecinać wszelkie żyłki, które będą to utrudniać, a smażenie na patelni nie będzie komfortowe. Po przygotowaniu kotletów kluczowe stają się cebula i mleko.

Dzisiaj grzeje: 1. Miliony Polek robią tak z paznokciami. Natychmiast musicie przestać, grozi nowotworem
2. Pilny alarm w całym powiecie, chłopiec nie żyje! Trwają poszukiwania zabójcy

Cebulę należy pokroić w piórka. Następnie w większym naczyniu układamy produkty w kolejności: schab, cebula w piórkach, schab, cebula w piórkach itd. Na koniec zalewamy wszystko mlekiem i wkładamy do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie wyciągamy schabowe z zalewy, suszymy i doprawiamy. Następnie każdy kotlet obtaczamy w mące, potem w rozbełtanym jajku i na końcu w bułce tartej. Wrzucamy na patelnię z rozgrzanym smalcem i smażymy do zarumienienia. Wszyscy będą zachwyceni efektem końcowym.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Takiej promocji w Rossmannie jeszcze nie było. Dwa produkty za darmo
  2. Rząd uregulował zasady dotyczące trzynastek. Ważne informacje dla emerytów
  3. Bardzo smutne informacje o Andrzeju Grabowskim. Współczujemy
  4. Ujawniono wiadomości zabójcy 16-latka z Kołobrzegu. Ich treść jest zatrważająca
  5. Emeryt umarł samotnie w domu opieki. Początkowo pielęgniarki myślały, że nie zostawił po sobie nic wartościowego

Źródło: Kulinarne Przeboje

Następny artykuł
Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News