Zwykłe kotlety schabowe odchodzą do lamusa. Dzięki 2 dodatkom stają się fenomenalnie pyszne

Zwykłe kotlety schabowe odchodzą do lamusa. Dzięki 2 dodatkom stają się fenomenalnie pyszne Źródło: youtube.com Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA

Kotlet schabowy z ziemniakami z koperkiem oraz mizerią - któż nie uwielbia takiego połączenia. Poważną konkurencją dla tradycyjnego kotleta staje się ten z dwoma dodatkami. Każdy ma je w lodówce.

Kotlet schabowy inny niż wszystkie - warto wykorzystać przepis nie tylko z okazji niedzielnego obiadu. Bliscy będą zachwyceni.

Kotlet schabowy z dwoma dodatkami trafi do listy najczęściej serwowanych dań

Przepis na banalny kotlet schabowy z dwoma dodatkami jest banalnie prosty. Wcale nie zajmuje zbyt wiele czasu - musimy poświęcić jedynie 15 dodatkowych minut po usmażeniu mięsa, aby cieszyć się jeszcze bardziej sycącym obiadem.

Kotlet schabowy możemy urozmaicić przyprawami, warzywami, a nawet ananasem i serem. Duet, który ma na zawsze podbić wasze kubki smakowe to również ser, jednak w połączeniu z boczkiem. Chociaż to zestaw kompletnie nie mający nic wspólnego z "fit" obiadem, warto czasem poszaleć - nie pożałujecie. Na jeden plaster schabu potrzebujemy po jednym plastrze boczku i żółtego sera.

Dokładny przepis na kotlety schabowe z bonusem

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Do przygotowania czterech kotletów będą nam potrzebne:

  • 4 plastry schabu
  • 4 plastry żółtego sera
  • 4 plastry chudego boczku
  • 1 jajko, bułka tarta, mąka - jako panierka
  • tłuszcz do smażenia
  • sól, pieprz
  • bazylia, oregano.

Dzisiaj grzeje: 1. Z ostatniej chwili: Szumowski nie pozostawia złudzeń, wyjawił prawdę o końcu epidemii. Minister przekazał fatalne wiadomości

2. Nie żyje kolejny polski dziennikarz. Był bliskim przyjacielem wielu gwiazd, prokuratura bada sprawę

Kotlety schabowe przygotowujemy tak, jak dotychczas: tłuczkiem rozbijamy mięso na cienkie plastry, doprawiamy solą i pieprzem, i zostawiamy na 10 min. Przygotowujemy panierkę - osobno roztrzepane jajko, osobno mąka i osobno bułka. Panierujemy mięso w takiej kolejności i smażymy. Gotowe kotlety posypujemy ziołami: bazylią i oregano, na każdy z nich kładziemy ser oraz boczek. Przekładamy je do naczynia żaroodpornego (wcześniej natłuszczonego) i zapiekamy przez ok. 15 min w temperaturze 160°. Gotowe posypujemy przyprawami lub zieleniną. Aby kotlety były jeszcze bardziej soczyste, można pomiędzy ser a boczek włożyć plastry pomidora.

Najlepsze newsy dnia:

  1. W Lublinie zastosowano eksperymentalną metodę leczenia COVID-19. Świetne rezultaty
  2. Polski znany sportowiec spowodował groźny wypadek drogowy. Był kompletnie pijany, czeka go kara
  3. Doda zakryła się tylko poduszką. Zdjęcie odebrało fanom mowę
  4. Miliony oglądały go w TVN, TVP i Polsacie. Tragiczna śmierć, prokuratura potwierdziła najgorszą wiadomość
  5. Wszyscy zostali oszukani w sprawie Agaty Dudy? Wyciekły pominięte fakty
  6. Jak zawrotnie szybko wyhodować szczypiorek na parapecie? Wyjawiamy sekretny sposób

Źródło: Interia

Następny artykuł
Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News