Karkówka przygotowana "po polsku" to absolutny hit ostatnich czasów. Dosłownie rozpływa się w ustach

Karkówka przygotowana "po polsku" to absolutny hit ostatnich czasów. Dosłownie rozpływa się w ustach Źródło: youtube.com/ Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA

Karkówka po polsku jest prawdziwą rewelacją ostatnich lat. Dzięki niezwykłemu przepisowi to danie może na dłużej zagościć na naszych stołach i być prawdziwą ucztą dla bliskich i przyjaciół. Te smaki zmienią nudny, niedzielny obiad w prawdziwą i niezapomnianą okazję do posmakowania czegoś naprawdę niezwykłego.

Karkówka po polsku jest daniem, które mimo swojej długiej historii i miejsca, jakie zajmuje w polskiej kulturze, zyskuje coraz liczniejszych zwolenników. Danie, którego wykonanie nie jest szczególnie trudne, może wprowadzić nową jakość i dodać smaku naszym niedzielnym obiadom. Niezapomniane wrażenia kulinarne gwarantowane.

Karkówka po polsku zyskuje popularność. Jak ją przyrządzić?

Abyśmy mogli cieszyć się smakiem tego mięsnego dania, musimy najpierw przygotować odpowiednie składniki. Do wykonania karkówki po polsku będziemy potrzebować kilogram mięsa wieprzowego, 5 ząbków czosnku, majeranek, olej, sól, pieprz, trzy duże cebule oraz 3/4 butelki jasnego piwa.

Po zaopatrzeniu się w składniki możemy przejść do przygotowania potrawy. Najpierw kroimy mięso na 2-centymetrowe plastry i lekko je zbijamy, dzięki czemu zrobi się kruche. Czosnek rozcieramy z solą i robimy z niego pastę, którą musimy zmieszać z dwiema łyżkami oleju. Kiedy już wykonamy te czynności, przychodzi czas na posolenie karczku i doprawienie go pieprzem. Następnie pokrywamy go grubą warstwą majeranku. Całość nacieramy olejem z czosnkiem i odstawiamy na 12 godzin do lodówki. Jest to czas, kiedy mięso będzie przesiąkać smakiem i aromatem wszystkich przypraw, jakie do niego dodaliśmy.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ


Rodzina i przyjaciele będą zachwyceni

Kiedy wyjmiemy mięso z lodówki, powinniśmy obsmażyć je obustronnie na patelni. Do wszystkiego dodajemy pokrojoną w pióra cebulę, aby mięso złapało trochę jej aromatu. Na patelnie wlewamy piwo i dusimy przez godzinę. Zawartość patelni przekładamy do brytfanki i wstawiamy do piekarnika na 180 stopni na kolejne 60 minut.

Dzisiaj grzeje: 1. Nie żyje legendarny polski muzyk. Zmarł na straszliwą chorobę, osierocił syna
2. Joanna Krupa urodziła, do sieci trafiło zdjęcie z porodówki. Złapiecie się za głowy, jak nazwała dziecko

Po upływie tego czasu potrawa będzie gotowa do podania. Można ją serwować np. ze świeżym pieczywem, bądź pieczonymi ziemniakami. Gwarantujemy, że ten przepis odmieni już na zawsze niedzielne, rodzinne obiady lub przyjęcia dla znajomych.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Tych śmieci nie wyrzucaj z resztą. Inaczej zapłacisz OGROMNĄ grzywnę!
  2. Wypłynęły intymne zdjęcia Michała Szpaka. To zemsta jego przyjaciółki
  3. Gwiazdor Ranczo ujawnił tajemnicę dot. nieżyjącej od 15 lat Darii Trafankowskiej. Ogromne zaskoczenie
  4. Polsat przekazał straszne informacje z polskich miejscowości. Mnóstwo osób nie żyje
  5. Tajemniczy mężczyzna poprosił bawiącego się z synkiem tatę o wodę. Po chwili zaczął się horror

Źródło:  Kulinarna Polska

Następny artykuł