Pilne oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego tuż po ogłoszeniu wyników!

Pilne oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego tuż po ogłoszeniu wyników! Źródło: Pikio.pl

Jarosław Kaczyński postanowił wypowiedzieć się na temat zakończonych wyborów do Parlamentu Europejskiego. Prawa i Sprawiedliwość uzyskało wynik 42,4%, który pozwolił uzyskać ostateczne zwycięstwo. PiS uzyskał 24 mandaty poselskie.

Jarosław Kaczyński pojawił się na scenie sztabu wyborczego Prawa i Sprawiedliwości po ogłoszeniu ostatecznych wyników. Dowiedzieliśmy się, że to właśnie partia pełniące obecnie władzę w Polsce zyskała największe zaufanie Polaków, zdobywając aż 42,4% głosów. Po wielkim wybuchu radości w sztabie krótkie oświadczenie wygłosił prezes partii.

- Dziś jest bardzo ważny dzień, trzeba go docenić, docenić także autonomiczną wartość naszego zwycięstwa w tych wyborach. Przed naszymi europarlamentarzystami ogromne zadanie - powiedział Jarosław Kaczyński, który z pewnością jest bardzo zadowolony z wyniku, który osiągnęła jego partia. Z pewnością jest to dla niego ogromny sukces.

Jarosław Kaczyński wygłosił krótkie oświadczenie

- Dziękuję wszystkim, którzy podjęli decyzję, aby wziąć udział w wyborach, tym, którzy nas poparli, czyli dobrą zmianę. To wszystko, co nasz rząd uczynił w różnych dziedzinach życia społecznego, w polityce społecznej, zagranicznej, to dobra zapowiedź. Osiągnęliśmy bardzo dużo, ale to za mało. Musimy uzyskać więcej. Niektórzy są tak entuzjastycznie nastawieni, że mówią o większości konstytucyjnej, my musimy uzyskać zwykłą większość - mówi prezes partii rządzącej.

- Chciałem powtórzyć, że to wszystko, co szczególnie ostatnio było podnoszone, to co jest traktowane jako zagrożenie, nie zostanie zrealizowane, nie stanie się, jeśli przy władzy będzie Prawo i Sprawiedliwość, bo jesteśmy gwarancją niezależności, suwerenności i drogi w gore. Chcielibyśmy żeby to zrozumieli także ci, którzy w tych wyborach oddali głosy na innych, nie na naszą listę wyborczą, ale i ci, którzy w tych wyborach nie uczestniczyli - dodaje Jarosław Kaczyński.

Jarosław Kaczyński zapowiada kolejny sukces

- W wyborach parlamentarnych frekwencja będzie jeszcze wyższa. Musimy uzyskać wiele milionów głosów, żeby zwyciężać, żeby zabezpieczyć Polskę, Polaków i ich rodziny, a także zapewnić im piękną przyszłość, na jaką zasługujemy.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ:

Prawo i Sprawiedliwość wygrało wybory i zdobyło 24 mandaty w Parlamencie Europejskim

1. Córka gwiazdy "Na Wspólnej" była prześladowana i wyzywana przez NAUCZYCIELKĘ. Nie wytrzymała. Finał tej historii złamie wam serce!
  2. Znany polski aktor zrównał z ziemią Małgorzatę Kożuchowską. Takich słów NIKT się nie spodziewał. Będzie wam przykro
  3. Oczy wam wyjdą z orbit, jak zobaczycie Roksanę Węgiel w koronkowym wdzianku. 14-latka wie, jak zwrócić na siebie uwagę
  4. Barbara Kurdej-Szatan zdemolowała studio nagraniowe. Zdjęcia trafiły do sieci
  5. Marta Kaczyńska przekazała dziś radosną nowinę. Wielkie szczęście w rodzinie