Jak usunąć wiadomość lub zdjęcie z Messengera? To dziecinnie proste

Jak usunąć wiadomość lub zdjęcie z Messengera? To dziecinnie proste Źródło: flickr.com/Christoph Scholz

Jak usunąć wiadomość z Messengera? Czy możliwe jest, aby usunąć wiadomość u odbiorcy na popularnym komunikatorze? Facebook ciągle jest ulepszany i przebudowywany przez jego twórców, podobno programiści pracują obecnie nad wprowadzenie funkcji trwałego usuwania wiadomości. Obecnie jest to możliwe tylko przez 10 minut od jej wysłania.

Jak usunąć wiadomość z Messengera? Wielu użytkowników Facebooka czekało ze zniecierpliwieniem na wprowadzenie tej właśnie opcji. Od jakiegoś czasu można usuwać wiadomości tekstowe z ulubionego komunikatora, a nawet cofać jej wysłanie. Jak to możliwe? To dziecinnie proste. Poniżej przedstawiamy instrukcję krok po kroku. 

Od lat użytkownicy Facebooka narzekali na brak możliwości wymazywania błędnie wysłanych wiadomości. Taka funkcja już od dawna możliwa jest na innych komunikatorach i sprawdza się idealnie, kiedy wyślemy o dwa słowa za dużo. Z pewnością pomoże to uniknąć wielu wpadek i niechcianych konfliktów, kiedy w porywie emocji piszemy coś na Messengerze, a później gorzko tego żałujemy.

Jak usunąć kogoś z Messengera?

Aby usunąć kontakt, który znajduje się w aplikacji Messenger i który został zaimportowany poprzez numer telefonu lub maila, należy przejść na stronę - Zarządzaj swoimi przesłanymi kontaktami oraz historią rozmów i wiadomości tekstowych (Ustawienia, Zaimportowane kontakty) i tam wybrać Usuń wszystkie kontakty.

Jeśli natomiast chcesz usunąć z listy czatu na Messengerze kogoś, kogo masz w znajomych na Facebooku, możesz tę osobę jedynie zablokować lub wyłączyć czat dla tej konkretnej osoby. Wtedy osoba ta nie będzie widziała ciebie na czasie, ale ty jej również.

Jak usunąć wiadomość lub zdjęcie z Messengera? Czy da się to zrobić u odbiorcy?

Kiedy chcemy usunąć wiadomość, która została wysłana, należy przez chwilę przytrzymać ją dłużej, wtedy pojawią się trzy opcję, jedną z nich będzie Usuń. Jest to opcja usunięcia wiadomości tylko dla siebie, nadal będzie ona widoczna u odbiorcy. 

Jeśli chcemy, aby wiadomość nie pojawiła się u adresata, musimy usunąć ją bardzo szybko, mamy na to zaledwie 10 minut, po upłynięciu tego czasu nie będzie możliwości skorzystania z opcji usunięcia wiadomości u wszystkich. Po tej czynności zarówno u odbiorcy, jak i na naszym czacie będzie widoczne, że została ona usunięta. 

 - Usuniesz nieodwracalnie tę wiadomość dla wszystkich uczestników czatu. Mogą zobaczyć, że wiadomość została przez Ciebie usunięta, a także nadal mogą ją zgłosić - możemy przeczytać w komunikacie.

Aby usunąć zdjęcie, należy zrobić dokładnie to samo. Istnieje również możliwość usunięcia pojedynczej konwersacji, na razie nie można zrobić tego hurtowo i usunąć wszystkich.

  1. Czy można myć samochód na posesji? Prawo wypowiada się nawet na ten temat
  2. Czy wymiana opon jest obowiązkowa? Kiedy to zrobić?
  3. Jakie kwiaty sadzić na wiosnę? Pierwsze prace w ogrodzie już się zaczynają
  4. Ile kosztuje prawo jazdy? Ceny kursów zależą od miejsca
  5. Gdzie są najbardziej romantyczne miejsca w Polsce? Można się tam oświadczyć
Następny artykuł
Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News