Jeszcze nigdy nie jadłeś tak delikatnego jajka sadzonego. Wystarczy, że zamiast oleju użyjesz popularny produkt

Jeszcze nigdy nie jadłeś tak delikatnego jajka sadzonego. Wystarczy, że zamiast oleju użyjesz popularny produkt Źródło: youtube.com/Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA

Jajka sadzone mogą być o wiele lepsze, niż mogłoby się wydawać. Jak się okazuje, istnieje prosty trick, który sprawi że ten posiłek będzie jeszcze bardziej delikatny. Jedyne, co trzeba zrobić, to użyć popularnego produktu jako substytutu dla oleju.

Jajka sadzone są produktem, którym dzień uwielbia zacząć wielu Polaków. Śniadanie składające się z jaj może być jeszcze smaczniejsze, a wszystko dzięki jednemu, prostemu sposobowi, który poprawi smak potrawy. Jedyne co musimy robić, to zaprzestać używania oleju i spróbować przyrządzić je z zupełnie innym produktem.

Jajka sadzone jeszcze nigdy nie były smaczniejsze. Wszystko dzięki niezwykłemu trickowi

Aby poprawić smak naszego śniadania, powinniśmy przygotować się na zastąpienie oleju śmietanką. Jak się bowiem okazuje, śmietana 30 albo 36% wydziela w trakcie smażenia tłuszcz, który może stanowczo wpłynąć na smak przyrządzanej potrawy. Jedyne, o czym musimy pamiętać, to dopilnowanie, by śmietanka się nie przypaliła.

Rzeczą, którą musimy zrobić, aby uzyskać niesamowity smak jajek, jest rozlanie śmietany po powierzchni patelni, by później wbić w nią jajka. Taka metoda może zagwarantować nam niesamowitą delikatność i cudowny smak przyrządzanego jajka.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Śmietanka pomoże nam poprawić nie tylko smak jajek. Niesamowite zastosowanie popularnego produktu

Okazje się, że śmietanka jest w stanie poprawić smak nie tylko jajek. Jako zastępstwo dla oleju może być stosowana nawet przy gotowaniu mięs, ryb i warzyw. Dzięki temu każda z przygotowanych przez nas potraw może smakować niesamowicie dobrze i co najważniejsze, zdrowo.

Dzisiaj grzeje: 1. Mąż czuł, że żona go zdradza. Wrócił wcześniej z pracy, przyłapał ją. Kompromitujące wideo wstawił do sieci
2. Ich pies ciągle szczekał. Wkrótce zobaczyli najstraszniejszą scenę w swoim życiu

Smażenie na oleju sprawia bowiem, że potrawy są o wiele bardziej tłuste i ciężko strawne. Jeśli dopasujemy się do zamieniania oleju na śmietanę, powinniśmy zyskać o wiele smaczniejsze i lżejsze potrawy, które zachwycą swoim smakiem nie tylko nas, ale także naszych bliskich.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Anna Przybylska musiała zostawić swojego pierwszego męża. Mało kto wie, o smutnej prawdzie, którą skrywał ich związek
  2. Joanna Koroniewska bez ogródek o Katarzynie Dowbor. Napisała wprost, co myśli o teściowej
  3. Spod gruzów wyciągali kolejne ciała dzieci. Potwierdziły się tragiczne doniesienia dot. ofiar śmiertelnych po wybuchu na południu Polski
  4. Ktoś tu straci pracę? Żarty z Magdy Ogórek w TVP Info
  5. Niebawem emerytury na pół gwizdka. ZUS nie owija w bawełnę - nie ma co liczyć na przyzwoite emerytury

Źródło: Gazeta

Następny artykuł Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News