Jajecznica po góralsku to przepis, który od razu pokochacie. 2 składniki sprawiają, że to niebo w gębie

Jajecznica po góralsku to przepis, który od razu pokochacie. 2 składniki sprawiają, że to niebo w gębie Źródło: pixabay/isfara

Jajecznica po góralsku sprawi, że śniadania szybko postawi was na nogi. Dzięki dwóm składnikom, popularna, śniadaniowa potrawa nabiera zupełnie innego smaku.

Jajecznica po góralsku to prawdziwy, śniadaniowy hit. Świetnie się sprawdza z samego rana, przy czym nie jest trudna do przyrządzenia i smakuje wyśmienicie. Przepis nabiera smaku dzięki dwóm nietypowym składnikom.

Jajecznica po góralsku świetnie się sprawdzi jako śniadanie

Najpierw musimy przygotować potrzebne nam artykuły spożywcze. Będziemy potrzebowali 150 gramów wędzonego boczku, dwie kromki chleba razowego, jedną cebulę, osiem jajek, a także sól i pieprz. Dla nadania specjalnego smaku potrzebować będziemy także jeden mały oscypek oraz dwie łyżki mleka.

Przygotowanie jajecznicy nie należy do skomplikowanych. Zaczynamy od pokrojonego w kostkę boczku, który smażymy na rozgrzanej wcześniej patelni. Zabieramy się za krojenie cebuli w piórka, a gdy boczek będzie już podsmażony, dorzucamy ją na patelnie i smażymy około dwóch minut.

Dwa nietypowe składniki, dzięki którym jajecznica nabierze smaku

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Przez ten czas mogliśmy już pokroić w kostkę chleb razowy, który później dorzucamy na patelnię i dalej smażymy. W międzyczasie ścieramy oscypek na tarce. Później rozbijamy jajka i mieszamy je z mlekiem oraz serem, aż do uzyskania dobrze wymieszanej masy.

Dzisiaj grzeje: 1. Aleksandra Kwaśniewska się wygadała! Niechcący zdradziła wstydliwy sekret
2. Najpierw 14-letnia Dżessika współżyła z 2 chłopakami w szkolnej toalecie, ale później było już tylko gorzej. Rzeczy, które kazała zrobić Sebastianowi są po prostu straszne

Na koniec wlewamy wszystko na patelnię i doprawiamy pieprzem oraz solą wedle uznania. Następnie postępujemy z jedzeniem na patelni jak z każdą inną jajecznicą. Smażymy do momentu, aż zetną się jajka. Wtedy jajecznica będzie gotowa do przełożenia na talerz. Najlepsza będzie, gdy zjemy ją niemal od razu po przestygnięciu. Wykonanie nie powinno zająć nam zająć dużo czasu, a smak z pewnością przypadnie do gustu każdemu.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Skandaliczne nagranie SOP w sieci. "Z drogi polskie ch***y! Szlachta jedzie"  
  2. Wielu Polaków straci dużo pieniędzy. Rząd położy łapę na twoich oszczędnościach
  3. Zdjęcia córki Zbigniewa Bońka trafiły do sieci. Jest najpiękniejszą blondynką świata
  4. Lata po śmierci Marii Czubaszek mąż ujawnił druzgocącą prawdę. Niestety, nie miała szans przeżyć operacji
  5. Porwał ją, jak miała 11 lat i gwałcił. Rodziła mu dzieci, a rzeczy, które w tym czasie robiła jego żona nie mieszczą się w głowie

Źródło: Wirtualna Polska

Następny artykuł Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News