Gotowanie
By Moyan Brenn - praca własna / CC BY 2.0 / https://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Cooking_(17065409740).jpg
Klaudia Bochenek - 28 Kwietnia 2020

Fenomenalny sposób na pyszny obiad za grosze. Wystarczą 4 składniki tanie jak barszcz, wszyscy mają je w kuchni

Gotowanie nigdy nie było prostsze. Jeśli jeszcze się zastanawiasz, co zrobić na obiad, wystarczy wykorzystać 4 tanie składniki, który każdy ma w domu. Danie nie dość, że niedrogie, to jeszcze sycące. Rodzina będzie zadowolona z szybko podanego obiadu, który powstrzyma ich od głodu do samego wieczora.

Gotowanie to dla wielu przyjemność, ale czasem zagwozdką jest pytanie "co zrobić na obiad?". Sprawa rozwiązana - należy przygotować 4 składniki i wziąć się do pracy.

Domowe gotowanie inspirowane południowymi sąsiadami

Czesi lubują się w daniach prostych, tanich i sytych. Wiele osób na pewno skojarzy dania bazujące na ziemniakach, takie jak škubánky, knedlíky czy też bramboráki. W tym przepisie nie chodzi ani o ziemniaki, ani o popularną w Czechach polędwicę. Południowi sąsiedzi uwielbiają smažený sýr, który robi się szybko, jest smaczny, a z bukietem surówek potrafi "zapchać" na długo.

Tadeusz Rydzyk przeżywa dramatyczne chwileRydzyk przeżywa dramatyczne chwile. Prokuratura weźmie się za jego skandaliczny interes?Czytaj dalej

Jeśli nie chcemy spędzać kolejnego dnia w kuchni na przygotowywaniu obiadu lub kompletnie nie mamy na niego pomysłu, ser w czeskim wydaniu będzie idealnym rozwiązaniem. Potrzebujemy jedynie 400 g żółtego sera (może być ementaler, edam, gouda), 100 g drobno mielonej bułki tartej, 3 jajka oraz 100 g mąki.

Dokładny przepis na szybki smażony ser

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

kobietaRęka kobiety tygodniami była pokryta rybią łuską. Gdy lekarze ją zdjęli, zaniemówiliCzytaj dalej

Jeśli chodzi o przyprawy, ser najlepiej smakuje w duecie z mieloną słodką papryką. Można też oczywiście użyć innej, którą lubimy. Do smażenia potrzebny będzie jeszcze oczywiście olej. Gotowanie zaczynamy od pokrojenia sera na grube plastry i posypania każdego z nich z obu stron wybraną przyprawą. Kluczem jest panierowanie.

Dzisiaj grzeje:

1. Minister Emilewicz niespodziewanie zapowiedziała ogromną zmianę. Dotknie wszystkich seniorów
2. Nie żyje uczestniczka ”Master Chefa”. Poza domem znaleziono ciało jej męża

Każdy z plastrów obtaczamy najpierw w mące, potem w dobrze roztrzepanych jajkach, a na sam koniec w bułce tartej. Panierowanie powtarzamy, w międzyczasie dobrze rozgrzewając grubą warstwę oleju na patelni. Ser smażymy do uzyskania złotego koloru, zajmie to ok. 4-5 minut. Najlepiej smakuje oczywiście z frytkami, sosem tatarskim i surówką na bazie białej kapusty, możemy też podać go z ziemniakami i buraczkami. Na deser warto pomyśleć nad równie prostym i szybkim ciastem czekoladowym z jedynie dwóch składników.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Naukowcy wyodrębnili nowy objaw koronawirusa. Nazwano go "covidowe palce"
  2. Smutna wiadomość dotarła do Polski. Nie żyje wielka gwiazda. Umierała w cierpieniu, fani w żałobie
  3. Wcale nie trzeba nosić maseczki? Szumowski potwierdził, jest inna opcja
  4. Uczeń nie wyłączył mikrofonu. Nagle nauczycielka usłyszała, co dzieje się w ich domu i natychmiast zaczęła działać
  5. Maleńki szczeniak zaczął się denerwować. Reakcja jego mamy odbiera mowę, wszystko się nagrało
  6. Polacy źle smażą placki ziemniaczane? Nie do pomyślenia co radzi Gessler

BliźniakiBardzo smutne doniesienia ws. 1,5-rocznych bliźniaków. Wiadomo, co się dzieje z mężczyzną, który je potrąciłCzytaj dalej

Źródło: Styl

Następny artykułNie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na:Obserwuj nas na Google News Google News