Przesoliłaś zupę? Nic straconego, prosty trik uratuje ją w kilka sekund, będzie jeszcze lepsza

Przesolona zupa jest prosta do odratowania
By Moyan Brenn - praca własna / CC BY 2.0 / https://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Cooking_(17065409740).jpg
Wstecz

1 z 7

Dalej

Przesolona zupa jest prosta do odratowania

Zupa może podbijać podniebienia rodziny i gości, a może być też całkowitym niewypałem. Podczas gotowania łatwo przesadzić z niektórymi przyprawami. Gospodynie najczęściej skarżą się na przesolenie zupy. Wiemy, jak temu zaradzić.

Zobacz także: Akcja ratunkowa zakończyła się tragicznie. Właśnie dotarła do nas bardzo smutna wiadomość z południa Polski

Przesolona zupa to najgorsza rzecz, jaka może zdarzyć się w kuchni. Wiele osób nie ma pojęcia, że potrawę można z łatwością uratować. Niestety, najczęściej  po posmakowaniu słonego wywaru, zupa jest zwyczajnie wyrzucana. Niektórzy uważają, że szybciej i prościej jest ugotować nową od początku. Nic bardziej mylnego.

Te trik stosują szefowie kuchni, aby uratować danie, które w ich mniemaniu może uchodzić za przesolone. Warto zapamiętać i zastosować go w podbramkowej sytuacji.

Kliknij "Następna strona", aby dowiedzieć się, jak można uratować zupę, którą wiele gospodyń spisałoby na straty.

Zobacz także:

  1. Syn bawił się z 2 kolegami, teraz jest ciężko ranny. Mama ostrzega innych rodziców, niech sprawdzą telefony dzieci
  2. Tajemny przepis kucharzy na powalający rosół. Sekretem jest jeden składnik, o którym nikt by pomyślał
  3. 5 znaków zodiaku o niebywałej urodzie. Ciężko się im oprzeć, wszyscy tracą dla nich głowę
  4. Rutkowski ujawnia porażającą prawdę o poszukiwaniach Kacperka. Bardzo ostre słowa o policji i sądzie

Źródło: Mama dobra rada

Następna strona