Domowe frytki belgijskie podbijają serca dzieci i dorosłych. Puszyste w środku, chrupkie na wierzchu, palce lizać

Ziemniaki, frytki belgijskie
youtube.com POBITE GARY - kuchnia z przymrużeniem języka
Reklama
Wstecz

1 z 8

Dalej

Najlepsze frytki belgijskie

Ziemniaki przygotowane w taki sposób wychodzą obłędnie pyszne i błyskawicznie gromadzą przy stole całą rodzinę. Jeśli jeszcze nie próbowałeś frytek belgijskich, koniecznie wypróbuj tę recepturę. Proste w przyrządzeniu, miękkie w środku i chrupkie na zewnątrz - doskonale sprawdzą się jako przekąska do filmu czy przystawka na rodzinnym spotkaniu.

Ziemniaki mogą być gotowane, pieczone lub smażone. W zależności od gustów możemy przyrządzić je na najróżniejsze sposoby, choć nie da się ukryć, że najczęściej pałaszujemy je pod postacią tradycyjnego purée lub zwyczajnych frytek. Szczególnie to drugie danie jest faworytem najmłodszych. Jeśli również jesteś ich fanem, koniecznie musisz wypróbować frytek belgijskich. 

Najczęściej spotkać możemy je na jarmarkach lub serwowane w różnych barach, dlatego zapewne niewielu z was spodziewało się nawet, że ich samodzielne przyrządzenie jest tak obłędnie proste. Wystarczy poświęcić temu kilka minut, by móc cieszyć się nieziemskim smakiem frytek. Podane z dziecinnie łatwym do przygotowania sosem smakują jeszcze lepiej. Poniżej przedstawiamy listę produktów z przepisu, który pojawił się w serwisie YouTube na kanale "POBITE GARY - kuchnia z przymrużeniem języka".

Lista składników do belgijskich frytek:

  • ziemniaki,
  • 2 łyżeczki cukru,
  • olej rzepakowy.

Sos MISO:

  • 4 łyżki majonezu,
  • 2 łyżeczki pasty miso,
  • 0,5 łyżeczki sosu sojowego,
  • 2 łyżeczki soku z cytryny.

Kliknij "Następna strona", by poznać dokładne przyrządzenie frytek belgijskich. 

ZOBACZ TAKŻE: 

  1. Poszedł do dentysty z bólem zęba. Dentysta prześwietlił mu szczękę i złapał się za głowę, dawno nie widział nic podobnego
  2. Dziecinnie prosty sposób na zrobienie falbanki na pierogach. Już nie będą się rozklejać, a do tego zyskają przepiękny wygląd
  3. Przenigdy nie podgrzewaj kilku popularnych produktów w mikrofalówce. Konsekwencje mogą być fatalne

Następna strona