Ryby uchodzą za jeden z najzdrowszych elementów diety. Dietetycy wskazują, żeby spożywać co najmniej 2 porcje tygodniowo, a będzie to miało zbawienny wpływ na nasze zdrowie, a także urodę. Ryby dostarczają witamin A i E, które wpływają na wygląd skóry, włosów i paznokci. Kwasy Omega natomiast znacznie hamują rozwój komórek nowotworowych. Zapobiegają więc rozwojowi raka prostaty, piersi, płuc oraz jelita grubego.
Mówienie o nich w samych superlatywach jest jednak nieuzasadnione, bo gatunki ryb różnią się miedzy sobą. Nie wszystkie są tak bogate w witaminy i minerały, a niektóre mogą być nawet szkodliwe i powodować choroby. Warto zatem zapoznać się z listą ryb, które trzeba ograniczać lub nawet unikać.
Kliknij "Następna strona", żeby zobaczyć które gatunki ryb nie służą twojemu zdrowiu
Zobacz także:
- 12 produktów, które powoli nas uśmiercają. Zwala z nóg, wszyscy je jemy
- Linie na Twoich dłoniach układają się w podobny znak? Niezwykle rzadkie, mówi bardzo wiele o przyszłości
- Pies ciągle wąchał nos swojej pani. Kobieta usłyszała śmiertelną diagnozę, była załamana
- Zrobiła dziecku prosty okład z domowych składników. Efekt powalił ją na kolana, nie spodziewała się
