Do gotowania rosołu nigdy nie używaj mięsa bez kości. Nawet nie wiesz, jak wielki błąd popełniasz

Rosół
Creative Commons
Wstecz

1 z 8

Dalej

Do gotowania rosołu nigdy nie używaj mięsa bez kości. Nawet nie wiesz, jak wielki błąd popełniasz

Niezwykle popularny na polskich stołach rosół, to zupa, która wymaga wiele wiedzy i cierpliwości. Choć wydaje się bardzo prosty w przygotowaniu, wystarczy drobny błąd, aby wywar nie uzyskał odpowiedniego aromatu.

Ze względu na sposób gotowania tej zupy, dobór składników i odpowiednie ich wyważenie jest kluczowe. W wodzie przez długi czas gotujemy mięso z warzywami, tak aby woda nabrała z nich aromatu. Jeśli chcemy ugotować zupę samodzielnie, bez niezdrowych kostek bulionowych, warto znać kluczowe zasady gotowania rosołu. Jedną z kluczowych kwestii jest używanie mięsa z kością.

Przejdź na następną stronę, aby poznać kluczowe zasady gotowania rosołu

Zobacz także:

  1. Ocet niszczy wirusy? Przepis na prosty płyn do dezynfekcji
  2. 3 pyszne ciasta, które przygotuje nawet dziecko. Potrzeba jedynie kilku składników i mikrofalówki
  3. Harry i Meghan potraktowali królową w najgorszy sposób. Nie ma już dla nich powrotu, koniec
  4. Żaden fotomontaż, ani oszustwo. Pies gigant istnieje naprawdę, jego zdjęcia porażają

Źródło: ofeminin

Następna strona