Tajemny przepis kucharzy na powalający rosół. Sekretem jest jeden składnik, o którym nikt by pomyślał

Rosół może być jeszcze lepszy za sprawą jednego sekretnego składnika
By MOs810 - praca własna / CC BY-SA 4.0 / https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Rosol_nad_Malta,_Poznan.jpg
Wstecz

1 z 7

Dalej

Rosół może być jeszcze lepszy za sprawą jednego sekretnego składnika

Przepis na rosół zna każda szanująca się gospodyni. Mięso, włoszczyzna, woda, przyprawy, cebula i mały ogień - nic więcej do szczęścia nie potrzeba, oprócz ogromnego garnka. Jednak czołowi kucharze mają swoje sposoby na to, aby zupa jeszcze bardziej łechtała podniebienia i wyglądała klarownie.

Zobacz także: Niewyobrażalna tragedia, nie żyje 47 osób, 75 jest rannych. Dramatyczne wiadomości poruszyły wszystkich mieszkańców Wenezueli

Dla niektórych rosół jest dość skomplikowaną zupą - pojawiają się pytania, co robić z szumowinami, jakie mięso jest najlepsze, na jaką wodę wrzucać kupione mięso, czy lepiej dodawać pietruszkę czy lubczyk? To jak studnia bez dna. Jeśli jednak opanujemy podstawowe zasady gotowania bulionu, warto wprowadzić triki, które zna każdy doświadczony szef kuchni.

W galerii prezentujemy sposoby szefów kuchni na klarowny rosół z głębią smaku. Sekretny składnik to klucz do sukcesu.

Kliknij "Następna strona", aby poznać triki na przygotowanie wyśmienitego rosołu. Na kolejnych slajdach znajdziesz informację o sekretnym składniku.

Zobacz także:

  1. 5 znaków zodiaku o niebywałej urodzie. Ciężko się im oprzeć, wszyscy tracą dla nich głowę
  2. Rutkowski ujawnia porażającą prawdę o poszukiwaniach Kacperka. Bardzo ostre słowa o policji i sądzie
  3. Zgwałcił Joannę, ale najgorsze zrobił dopiero później. Skandaliczne kulisy, wielu Polaków się wścieknie
  4. Najszybszy przepis na ciasto bez pieczenia. Wystarczy 20 minut, by cieszyć się wyśmienitym smakiem

Źródło: Wszechsmaki

Następna strona