Zostało Ci ciasto po świętach? Zrobisz z niego bajeczną bajaderkę, prosty przepis na niebo w gębie

Przepis na bajaderki
YouTube / Henia Foks
Wstecz

1 z 8

Dalej

#1

Ten przepis uratuje ciasta, które zalegają w Waszych lodówkach po świętach. Bajaderki to przepyszne czekoladowe kulki. Uwielbiają je zarówno dzieci, jak i dorośli. Z pewnością znikną ze stołu o wiele szybciej niż świąteczny piernik i mają dłuższy termin przydatności. Spróbujcie je zrobić w domu - są bajecznie proste i szybkie w przyrządzeniu.

Bajaderki to popularny, słodki przysmak uwielbiany przez wiele osób. Jest często sprzedawany w cukierniach, ponieważ wykonuje się go z resztek i skrawków ciast. Od teraz nie trzeba z bólem serca wyrzucać z lodówki do kosza smacznych, czasochłonnych i kosztownych świątecznych ciast. Wystarczy zrobić z nich inną, równie pyszną potrawę. 

Składniki: 400 g okruchów z różnego rodzaju ciast (z wyjątkiem sernika i ciast z masą/kremem), 3 łyżki ulubionego alkoholu (dobrze sprawdza się ciemny rum), pół tabliczki rozpuszczonej czekolady, pół szklanki śmietanki - najlepiej 30-procentowej, zmielone wiórki orzechów.

Kliknij "Następna strona", aby dowiedzieć się, jak zrobić bajaderki.

ZOBACZ TAKŻE:

1. Byli największymi dziecięcymi gwiazdami PRL. Trudno dać wiarę, jak potoczyły się ich losy
2. Dała nieprzytomnej siostrzyczce całusa w brzuszek. Nawet lekarze nie mogli uwierzyć, co się później wydarzyło
3. Kobieta chora na nowotwór wzięła ślub w szpitalu. Po kilkunastu godzinach serce jej męża pękło na pół
4. 8 najczęstszych błędów rodziców. Numer 5 najbardziej szkodzi dzieciom

Źródło: YouTube / Henia Foks

Następna strona