Dziecinnie prosty sposób na zrobienie falbanki na pierogach. Już nie będą się rozklejać, a do tego zyskają przepiękny wygląd

Pierogi z falbanką
youtube.com POMIDOROWA RAZ!
Reklama
Wstecz

1 z 6

Dalej

Prosta falbanka przy pierogach

Pierogi stały się na przestrzeni lat znakiem rozpoznawczym naszego kraju. Mieszkańcy nawet najdalszych zakątków świata, gdy spróbują ich choć raz, zakochują się w nich bez opamiętania, czemu oczywiście trudno się dziwić, bowiem i nasi rodacy wciąż za nimi szaleją. Na słodko, na słono, gotowane, czy podsmażane - każdy sposób okazuje się hitem i kradnie serca kolejnych smakoszy. A co zrobić, by pałaszowanie pierogów było jeszcze przyjemniejsze?

Pierogi z falbanką nie tylko prezentują się o wiele ładniej. Prócz efektu wizualnego falbanka zapewnia również wytrzymałość. Każdemu, kto choć raz samodzielnie przyrządzał pierogi, zapewne niejednokrotnie zdarzyło się zbyt słabo je skleić, przez co rozpadały się w trakcie gotowania, a cały farsz z nich wypadał. 

Warto zatem wykonać falbankę, która dodatkowo scali oba brzegi ciasta i sprawi, że pierogi na pewno się nie rozpadną. Wykonanie zajmuje niewiele więcej czasu, a wbrew pozorom, nie jest wcale skomplikowane. Najprostszy sposób pojawił się w serwisie YouTube na kanale "POMIDOROWA RAZ!", na którym autorka szczegółowo przedstawiła krok po krok, jak wykonać falbankę. Jeśli chcecie zgłębić tę kulinarną tajemnicę, koniecznie zajrzyjcie dalej. 

Kliknij "Następna strona", by poznać sposób wykonania falbanki. 

ZOBACZ TAKŻE: 

  1. Nikt nie miał pojęcia, do czego można wykorzystać sól kuchenną. Trik numer 9 jest wręcz genialny
  2. Przenigdy nie podgrzewaj kilku popularnych produktów w mikrofalówce. Konsekwencje mogą być fatalne
  3. Poszedł do dentysty z bólem zęba. Dentysta prześwietlił mu szczękę i złapał się za głowę, dawno nie widział nic podobnego

Następna strona