Nowotwór nie ma szans w starciu z konkretnymi produktami. Podpowiadamy, co trzeba jeść

Warzywa
Fshoq.com
Reklama
Wstecz

1 z 14

Dalej

Ludzie, którzy regularnie spożywają pokarmy o niskiej wartości odżywczej, mogą zwiększać u siebie ryzyko zachorowania na nowotwór. Zdrowe nawyki żywieniowe są kluczowe w utrzymaniu dobrego stanu zdrowia przez całe życie. Zawsze uznawano, że na naszą odporność i choroby mają wpływ czynniki genetyczne i środowiskowe, ale okazuje się, że również dieta. Oto produkty, które mają działanie lecznicze i przeciwnowotworowe.

Od pewnego czasu przyjęło się, że dieta uboga w składniki odżywcze, może powodować choroby przewlekłe. Zdrowe odżywianie ma ogromny wpływ na nasze zdrowie. Jeśli dieta jest źle zbilansowana, będzie mieć negatywnie oddziaływać na nasz organizm, jeśli odpowiednio - pozytywnie.

Zmiana nawyków żywieniowych wpływa w znacznej mierze nie tylko na stan zdrowia i ogólne samopoczucie, ale także może zmniejszać ryzyko zachorowania na nowotwór. Dzięki postępowi medycyny, możemy dowiedzieć się, które z naturalnych enzymów i składników odżywczych w pokarmie roślinnym ma działanie przeciwnowotworowe. Niektóre z nich prowokują organizm do samoregeneracji i ułatwiają odbudowę komórkową. Nawet gdy komórka zaczyna doświadczać uszkodzeń, które mogą prowadzić do raka, spożywane i pite przez nas produkty wciąż mogą pomóc w odwróceniu niepożądanych zmian.

Obecnie powstał szereg niepokojących odkryć, które łączą zwiększone ryzyko zachorowania na raka z konsumpcją żywności o niskiej wartości odżywczej. W związku z tym np. Brytyjska Agencja ds. Norm Żywnościowych opracowała swój system profilowania składników odżywczych, aby zapewnić ludziom możliwość sprawdzenia wartości odżywczych każdego produktu spożywczego.

Nowotwór złośliwy jest jedną z głównych przyczyn śmierci na całym świecie. Badania wskazują że proste zmiany w stylu życia, takie jak przestrzeganie zdrowej diety, mogą zapobiec 30-50% wszystkich przypadków nowotworów. Coraz więcej dowodów ukazuje, że pewne nawyki żywieniowe zwiększają lub zmniejszają ryzyko zachorowania na raka. Co więcej, uważa się, że odżywianie odgrywa ważną rolę w leczeniu raka i radzenia sobie z nim. Oto produkty, które mają działanie przeciwnowotworowe.
(Przewiń stronę w górę i kliknij "NASTĘPNY".)

Następna strona