Polacy jedzą je masowo niemal każdego dnia. 15 najbardziej rakotwórczych produktów w każdej kuchni

Autor Aneta Wasilewska - 24 Maja 2020

Nowotwór może rozwijać się w organizmie pod wpływem spożywanych artykułów spożywczych. Niestety pomimo apeli lekarzy i nieustannego bicia na alarm, Polacy wciąż trzymają w swoich kuchennych szafkach i lodówkach produkty przepełnione rakotwórczymi substancjami.

ZOBACZ TAKŻE: Awantura w ”Pytaniu na śniadanie”. Gość zaczął krzyczeć, widzowie przecierali oczy ze zdumienia

Komponując swój jadłospis, warto zastanowić się, czy jedzenie, które znajduje się na talerzu, będzie korzystne dla organizmu. Pomimo czytania etykiet i sprawdzania, co znajduje się w gotowych produktach, jakie łatwo można kupić w każdym sklepie, nie wszyscy wybierają żywność, która nie zawiera w sobie rakotwórczych substancji. Z czego zrezygnować, by cieszyć się dobrym zdrowiem? Okazuje się, że jest 15 produktów, które zdaniem lekarzy należy wyeliminować ze swojej diety.

Kliknij Następna, by poznać listę rakotwórczych substancji, które Polacy spożywają każdego dnia.

Zobacz także:

  1. Myśleli, że adoptują 6-letnią sierotę. Nie wiedzieli jak wielki błąd popełnili, prawda okazała się porażająca
  2. Seksbomby PRL, każdy się za nimi oglądał. Zobacz jak zmieniały się największe gwiazdy polskiego kina
  3. 62-latka przez przypadek napisała do 26-latka. Po kilku miesiącach wzięli ślub, rodzina drży ze strachu
  4. Dwa golden retrievery uczą szczeniaka, jak być prawdziwym psem. Widok na długo zapada w pamięci

źródło: kobieceinspiracje.pl

Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na:Obserwuj nas na Google News Google News