Sekret idealnych kotletów mielonych na niedzielny obiad. 7 prostych zasad, które gwarantują najlepszy smak

1 Kotlety mielone
Pexels @endphp
Reklama
Wstecz

1 z 9

Dalej

7 zasad na smakowite kotlety mielone

Kotlety mielone są ulubionym daniem, które bardzo często pojawia się na niedzielnych obiadach. W każdej książce kucharskiej, na każdej stronie w sieci z przepisami można znaleźć wiele przepisów jak wykonać idealne kotlety mielone, ale nie znajdziemy w nich tych siedmiu porad, które odmienią smak potrawy.

W przygotowaniu tego dania najważniejsze jest, aby przestrzegać siedmiu niezmiernie prostych zasad, które pomogą osiągnąć zachwycający efekt, taki po którym na twarzach domowników czy gości pojawi się uśmiech. Poczują oni, że jest to, co pamiętają z dzieciństwa, smak domowych kotletów, które kiedyś podawała im babcia czy mama. 

Zasady zamieszczone w galerii są niezmiernie proste do przestrzegania, a żeby z nich skorzystać nie potrzeba kupować kolejnych sprzętów kuchennych czy produktów. W zupełności wystarczy to co można znaleźć już w kuchni.

Najważniejszą zasadą w przygotowywaniu kotletów jest to, aby kupić mięso, które nie zawiera zbyt dużej ilości tłuszczu. Podczas smażenia, zawarty w mięsie nadmierny tłuszcz wytopi się i spowoduje, że kotlety mielone skurczą się i stwardnieją. Aby osiągnąć najlepszy rezultaty wystarczy wymieszać chude mięso z tłusty oraz zachować proporcje, aby było to 70% do 30%. Jednym z popularniejszych połączeń mięsa na kotlety mielone jest połączenie mięsa wołowego z wieprzowym. 

Kliknij "Następna strona", by poznać pierwszy sekret idealnych kotletów mielonych.

1. Widok rozdzierający serce. Tak lata po śmierci wygląda grób Wodeckiego, zdjęcia wywołują ciarki
2. Impreza była zbyt dobra? Istnieją metody, dzięki którym rano będziesz czuł się doskonale
3. Zdjęcia wnętrza domu Beaty Kozidrak w sieci, Górniak może jej pozazdrościć. Niewyobrażalne luksusy, ostatnia fotka powala na kolana

 

źródło: beszamel

Następna strona