Nieziemsko pyszne i soczyste kotlety mielone. Sekretem są dwa składniki, których używały nasze babcie

Kotlety mielone
takprosto
Reklama
Wstecz

1 z 6

Dalej

Nieziemsko pyszne i soczyste kotlety mielone. Sekretem są dwa składniki, które używały nasze babcie

Kotlety mielone są jednym z najpopularniejszych dań obiadowych w naszym kraju. Niemal każdy kucharz ma na nie swój sprawdzony przepis, jednak te dwa składniki nadadzą im wyjątkowy smak i soczystość. Nasze babcie już dawno odkryły ten sekret.

Kotlety mielone to najpopularniejsza w polskiej kuchni potrawa z mięsa mielonego. Wielu Polaków nie wyobraża sobie, żeby zabrakło ich na stole podczas rodzinnych imprez czy niedzielnych obiadów. Niemal każdy kucharz ma swoje sprawdzone sposoby, by przygotować mięso na kotlety. Ten przepis podbija sieć, a kotlety przygotowane według niego są soczyste i wyjątkowo smaczne. Wszystko dzięki dwóm sekretnym składnikom, sprawdzonym przez nasze babcie.

Składniki:

  • 700 g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 150 ml śmietanki
  • 2 kromki chleba
  • 4 łyżki kaszy manny
  • sól i pieprz do smaku
  • pietruszka
  • olej roślinny do smażenia

Kotlety przygotowane w ten sposób na pewno zaskoczą wszystkich domowników. Warto znać tajemnicze sposoby naszych babć, by danie było niezwykle pyszne i przypominało ulubione smaki z dzieciństwa.

By dowiedzieć się, jak przygotować wyjątkowe kotlety mielone, kliknij "Następna Strona"

Zobacz także:

  1. Bardzo smutne. Ujawniono szczegóły tragicznej śmierci wnuka Olbrychskiego
  2. Jeśli masz psa którejś z kilku ras, jesteś szczęściarzem. Są wyjątkowo mądre
  3. Apel szefa WHO do wszystkich krajów. Każdy powinien wziąć do serca jego słowa
  4. Co warto kupić na czas kwarantanny w domu? Oto najlepsze porady ekspertki, starczy na bardzo długo

źródło: Planeta Life

Następna strona