Naukowcy z PAN opracowali listę rzeczy, których nie powinno się jeść podczas epidemii

Gotowanie może być dla niektórych problemem
pikrepo.com Creative Commons Zero - CC0
Wstecz

1 z 7

Dalej

Gotowanie może być dla niektórych problemem

Gotowanie w czasach epidemii wiąże się z pewnymi ograniczeniami. Nie zawsze mamy dostęp do ulubionych lub na tę chwilę potrzebnych produktów, podczas zakupów musimy na siebie uważać i robimy je szybko, często też zastanawiamy się, czy rzeczywiście jemy odpowiednio. Czego kategorycznie nie jeść podczas epidemii?

Epidemia spowodowała, że nie możemy wyjść do sklepu kiedy tylko chcemy, musimy korzystać z tego, co mamy w lodówce i w kuchennych szafkach. Trudno więc czasem zdobyć się na wariacje w kuchni. Eksperci zrobili listę rzeczy, które będą nam całkowicie zbędne.

Jak wiemy, w obliczu wirusa i potencjalnego zachorowania, należy jeść bardzo zdrowo, dostarczając sobie odpowiedniej porcji witamin. Mimo tego są produkty, które w ogóle nam nie służą. Eksperci z Polskiej Akademii Nauk dzielą się swoją wiedzą.

Kliknij "Następna strona", aby dowiedzieć się, czego nie jeść. Ten produkt daje złudne poczucie działania, nie warto wyrzucać pieniędzy w błoto.

Zobacz także:

  1. WHO podało przepis na domowy płyn do dezynfekcji. Jest banalnie prosty w przygotowaniu
  2. Genialne, proste sposoby na obcinanie włosów w domu. Będą wyglądać jak po wizycie u fryzjera
  3. Ciało Karewicza skremowane, ale nie będzie pogrzebu. Rodzina zdecydowała
  4. Błogosławienie pokarmu w domu. Uroczysta chwila, pokazujemy jak wygląda krok po kroku

Źródło: RMF24, Wirtualna Polska

Następna strona