Genialny trik Ewy Wachowicz sprawia, że wigilijne pierogi są nieziemskie. Rodzina będzie zachwycona

Ewa Wachowicz doskonale zna się na kuchni
youtube.com/mistrzowiedomowychwypiekow
Wstecz

1 z 7

Dalej

Ewa Wachowicz doskonale zna się na kuchni

Ewa Wachowicz w kwestii bycia wzorem dla gospodyń wcale nie odbiega swoją wiedzą i umiejętnościami od Magdy Gessler czy Roberta Makłowicza. Warto tuż przed świętami poznać jej przepis na pierogi i trik, który nadaje potrawie kompletnie bogatszy smak.

Ewa Wachowicz co roku lepi i gotuje pierogi z jednego, klasycznego przepisu. Robi jednak coś, dzięki czemu jej danie jest o wiele lepsze. Najpierw należy poznać przepis na ciasto, a potem na farsz.

  • pół kg mąki
  • szklanka wrzątku
  • jedno jajko

Składniki na ciasto trafiają na stolnicę. Z przesianej mąki robimy kopczyk, do środka wlewamy wodę. Wszystko zagarniamy ze sobą nożem. Kiedy zaczną robić się kluski, robimy znów kopczyk, dołeczek i wbijamy tam jajko. Wyrobione ciasto zostawiamy pod przykryciem na 20 minut, następnie podsypane mąką wałkujemy na ok. 3 mm. Krążki wycinamy szklanką. Aby zrobić idealny farsz na pierogi potrzebujemy:

  • 30 dag kiszonej kapusty
  • 30 g suszonych prawdziwków
  • jedną cebulę
  • łyżkę masłą
  • sól i pieprz do smaku

Przepis na idealny farsz można sprawdzić w galerii. Na kolejnej stronie znajduje się trik, o którym Ewa Wachowicz nigdy nie zapomina. Bez niego pierogi są "mdłe".

Kliknij "Następna strona" aby poznać wyśmienity trik Ewy Wachowicz. To nie do pominięcia przy robieniu pierogów.

Zobacz także:

  1. Sylwester w 1978 zapadł wszystkim w pamięci na zawsze. Anomalie uderzyły z całą mocą
  2. Nie wiadomo, czy śmiać się, czy płakać. 15 kobiet, które zdecydowanie przesadziły z makijażem, trudno nie zgrzytać zębami na ich widok
  3. Córka Wodeckiego po latach ujawniła prawdę. W ich domu działy się bardzo przykre rzeczy
  4. W ciąży kładła sobie na brzuch szczątki swoich nieżyjących dzieci. Powód jest powalający
Następna strona