Niezwykle przepyszne ciasta zrobisz w 30 minut. Potrzebne jest tylko kilka składników, niebo w ustach

Ciasto
ugotujto
Wstecz

2 z 12

Dalej

Ciasto brownie z kremem śmietanowym

Ciasto brownie z kremem śmietanowym

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 100 g masła
  • 150 g cukru
  • 50 g mąki
  • 3 jajka
  • 250 g sera mascarpone
  • 150 ml śmietanki 30 proc.
  • 2 łyżki cukru pudru

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. W garnku rozpuść masło z czekoladą i dokładnie rozmieszaj. Następnie jajka ubij na krem, stopniowo dodając cukier. Miksuj do momentu, aż cukier całkowicie się rozpuści, dodaj mąkę. Do ciasta dodaj czekoladę i masło. Ciasto przelej do tortownicy i piecz przez około 18 minut. Ciasto powinno być wilgotne w środku. 

Ubij śmietanę, dodaj serek mascarpone oraz cukier puder. Miksuj, aż uzyskasz jednolitą masę. Kiedy ciasto ostygnie, przełóż na nie przygotowany krem. Na wierzch ciasta połóż owoce.

Kliknij Następna strona, by poznać kolejny przepis na ciasto. 

Następna strona