Różowe ciasto Fiona bez pieczenia zrobisz w kilka chwil. Wygląda i smakuje fenomenalnie, goście będą zachwyceni

Ciasto Fiona bez pieczenia
youtube/ Annie Ka
Reklama
Wstecz

1 z 9

Dalej

Różowe ciasto bez pieczenia

Różowe ciasto to absolutny hist na przyjęciach, szczególnie dla dzieci, choć i dorośli szaleją na jego punkcie. Nieziemsko proste w przygotowaniu, a do tego smak jest po prostu obłędny. Jeżeli nie wiesz, jakim smakołykiem poczęstować swoich gości, to ciasto sprawdzi się fenomenalnie. 

Ciasto Fiona wpadnie w gusta największego niejadka, choć wielbiciele słodkości zdecydowanie będą mieli problem żeby się od niego oderwać. Gdy tylko raz go spróbujesz, zakochasz się do szaleństwa, a rodzina będzie błagać Cię o przepis. Najlepiej smakuje latem, schłodzone i podane ze świeżymi owocami. 

Składniki do różowego ciasta:

SPÓD

  • opakowanie biszkoptów ok. 250 g,

MASA BUDYNIOWO-MALINOWA

  • 600 ml wody,
  • 300 ml syropu malinowego,
  • 100 ml mleka,
  • 3 budynie malinowe.

MASA ŚMIETANOWA

  • 500 ml śmietany 30%,
  • 2 galaretki malinowe lub wiśniowe,
  • 1 szklanka gorącej wody.

GALARETKA RÓŻOWA

  • 2 galaretki rubinowe,
  • 3 szklanki gorącej wody.

Kliknij "Następna strona", by poznać sposób przygotowania. 

ZOBACZ TAKŻE:

  1. Mops zapłodnił maleńką chihuahuę. Wygląd szczeniaków odbiera mowę
  2. 4-latka trafiła do szpitala ze spuchniętą rączką. Nie mieści się w głowie, co lekarze znaleźli pod skórą podczas operacji
  3. Naukowcy odkryli zamrożonego psa sprzed 18 tysięcy lat. Niewiarygodne zdjęcia tylko dla ludzi o mocnych nerwach

Następna strona