Dania wigilijne Magdy Gessler w tym roku będą naprawdę bardzo popularne. Prowadząca program „Kuchenne rewolucje” zawsze mawia, że jej dania mają być „smaczne, jak u mamy”. Proste w przygotowaniu i dobre, to jest coś, co na pewno przyda nam się na święta. Sprawdźcie, co poleca restauratorka.

Dania wigilijne Magdy Gessler w tym roku mogą zrobić prawdziwą rewolucję na naszych stołach. Restauratorka doskonale wie, jak gotować i zna się na smakach, które Polacy uwielbiają. Na pewno będzie smacznie, przyjemnie no i prosto, gdyż to ważna cecha przy świątecznym gotowaniu. Już za nieco ponad miesiąc każdy z nas będzie mógł skosztować przepisów restauratorki.

Co ugotować na Wigilię?

Wiele osób rok w rok zastanawia się, co dobrego przygotować na Wigilię. W różnych regionach Polski przygotowuję się inne dania. Tradycyjnie jednak musi się pojawić kilka przysmaków. Są to oczywiście pierogi z kapustą i grzybami oraz ruskie, karp w przeróżnych odmianach, a także czerwony barszcz z uszkami. Taka klasyka towarzyszy nam od lat i nikt nie myśli o tym, żeby to zmieniać.

Dania wigilijne Magdy Gessler

A jakie są dania wigilijne Magdy Gessler? Ta na pewno będzie obchodzić ją w rodzinnym gronie i przyrządzi dla swoich bliskich tradycyjne polskie potrawy. Prócz wyżej wymienionych pierogów i ryb na pewno nie zabraknie jakiegoś mięsa np. gęsi czy deseru w postaci ciasta. Zupy to też dobry pomysł według restauratorki. Na pewno na jej stole będzie bogato i wykwintnie, ale najważniejsze, że smacznie i prosto, jak u mamy.

Przepisy Magdy Gessler

Restauratorka często chwali się swoimi pomysłami na potrawy, również na te świąteczne. W Internecie spokojnie możemy znaleźć jej przepisy na najlepsze polskie dania na Wigilię. Są bardzo popularne szczególnie wśród fanów „Kuchennych rewolucji”. Jeden z najpopularniejszych to ten na zielone pierogi z łososiem. Jest całkiem prosty w przygotowaniu i łączy dwie ulubione potrawy na święta w jedną. Na pewno zachwyci gości przy wigilijnym stole.

Ciasteczka świąteczne Magdy Gessler

Dania wigilijne Magdy Gessler to nie tylko ryby czy pierogi. To również doskonałe desery w postaci ciast i ciasteczek. Najlepszym przepisem na ciastka jest ten na kruche ciasteczka maślane. A oto on:

Składniki, jakie musicie przygotować to:

  • Mąka pszenna, 600g
  • masło, 400g
  • żółtka, 4 szt.
  • śmietana, 2 łyżki
  • cukier puder, 1 szklanka
  • 1 duży cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Najpierw łączymy mąkę z miękkim masłem i siekamy to nożem, najlepiej na stolnicy. Następnie dodajemy żółtka, śmietanę, cukier puder, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i sól. Teraz ciasto musimy szybko zagnieść, gdyż nie powinno się za bardzo kleić. Jeżeli tak się stanie, to podsypujemy mąką. Następnie wkładamy je do lodówki na godzinę i czekamy.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Kuchenne rewolucje: Te lokale zostały zamknięte po wizycie Magdy Gessler!

Teraz przygotujmy sobie foremki, z których będziemy formować nasze wigilijne ciastka. Po wyjęciu z lodówki ugniecionego ciasta rozwałkowujemy je na grubość około 1 cm. Po tej czynności bierzemy się za wycinanie odpowiednich kształtów naszych ciasteczek. Ciastka należy posmarować białkiem. Możemy także wierzch posypać makiem albo cukrem waniliowym. Pieczemy na blasze wysmarowanej delikatnie olejem lub. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 160 stopni przez około 12 minut. Ważne, żeby pilnować temperatury.

Zupy wigilijne Magdy Gessler

Według restauratorki nie może zabraknąć na wigilijnym stole zupy. Ta preferuje takie jak zupa rybna albo tradycyjne polskie flaki. My polecamy te drugie, gdyż to ich przepis najbardziej nam posmakował.

ZOBACZ TAKŻE:

  1. Z kim mieszkała Kożuchowska? NIE UWIERZYCIE!
  2. Dom Michała Szpaka: Jak mieszka Michał Szpak? Nie uwierzycie!
  3. Szaleństwo w LIDLu lada dzień! Wystarczy wam 50 zł
  4. Zdrada męża. Wiemy JAK SPRAWDZIĆ i co robić dalej PO ZDRADZIE
  5. Znaki zodiaku, które mają największy problem z ODCHUDZANIEM. Co powinny zrobić?

Rossmann oferuje tanio najlepsze produkty spożywcze. Co warto kupić

Zobacz również