Smak, jaki mało kto zna. Idealne na deser ciasto majonezowe podbija serca gospodyń

Smak, jaki mało kto zna. Idealne na deser ciasto majonezowe podbija serca gospodyń Źródło: agnes72/smaker.pl

Ciasto z użyciem majonezu? Wiele osób może być zaskoczonych, że w przepisie na deser znajduje się taki składnik, Są to jednak osoby, które nie miały szansy spróbować tego zachwycającego ciasta. Przepis przekazywany jest z rąk do rąk, a zachwyca się nim każda gospodyni. Ciasto smakuje rewelacyjnie i jest bajecznie proste w przygotowaniu.

Ciasto majonezowe podbija serce każdego, kto ma szansę go spróbować. Gospodynie przekazują sobie go z pokolenia na pokolenie, dzięki czemu całe rodziny mogą zachwycić się jego smakiem. Przepisem na niezapomniane ciasto podzieliła się użytkowniczka portalu Smaker Agnes72. Dla wszystkich, którzy boją się użycia majonezu w cieście, w ogóle nie jest wyczuwalny.

Ciasto majonezowe. Lista składników potrzebnych do przygotowania deseru

Do przygotowania ciasta majonezowego potrzebujesz:

  • 5 jajek,
  • 2 szklanki mąki pszennej,
  • 2 budynie,
  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 5 sporych łyżek majonezu,
  • 1 szklanka mleka,
  • 1 szklanka oleju,
  • 1,5 szklanki cukru,
  • 5 łyżek jagód goi,
  • 1 jabłko.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Sposób przygotowania. Ciasto zachwyci każdego 

Przygotowanie ciasta rozpocznij od wbicia jajek i zasypania ich cukrem. Zmiksuj całość na pulchną masę. Gdy masa będzie już gotowa, dodaj do niej resztę składników. Zacznij od sypkich, następnie dodaj majonez, mleko i olej. Całość miksuj do momentu, aż wszystkie składniki się połączą. W międzyczasie jagody goi przelej wrzątkiem i zostaw do wystudzenia, kiedy już wystygną, dodaj je do masy i wymieszaj całość. 

Dzisiaj grzeje: 1. Tragiczna śmierć aktora "Na Wspólnej". Porażające informacje przekazał jego przyjaciel

2. Nie żyje aktor znany m.in. z „M jak Miłość”. Zmarł w wyniku ciężkiej choroby

Ciasto przelej do foremki do pieczenia. Na wierzchu wyłóż pokrojone w plasterki jabłka. Całość wstaw do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Piecz przez mniej więcej godzinę do suchego patyczka. Gotowego ciasta nie wyciągaj od razu z piekarnika, pozostaw je do wystygnięcia przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Chłodne ciasto posyp cukrem pudrem lub ozdób domowej roboty lukrem, w zależności od upodobań. 

Najlepsze newsy dnia:

  1. Dotychczasowe metody zawiodły. Chile wprowadza "całkowitą kwarantannę"
  2. Anna Lewandowska pochwaliła się wózeczkiem małej Laury. Luksus, o którym marzy każda mama w Polsce (FOTO)
  3. Kasia Kowalska nie wytrzymała krytyki. Pokazała zdjęcie, które odbiera mowę
  4. Na podobną wiadomość czekaliśmy. Właśnie zatwierdzono lek na koronawirusa
  5. Megan Fox przerywa milczenie. Mówi o małżeństwie. Zaskakująca decyzja
  6. Większość ludzi nie zna niesamowitej prawdy o czereśniach. Już czekacie aż pojawią się na drzewach?

źródło: smaker

Następny artykuł
Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News