30 minut i 3 składniki - tylko tyle trzeba, by przygotować pyszne ciasto. Dziecinnie prosty przepis, zawsze wychodzi

30 minut i 3 składniki - tylko tyle trzeba, by przygotować pyszne ciasto. Dziecinnie prosty przepis, zawsze wychodzi Źródło: youtube/ Smaczny.tv

Ciasto z zaledwie trzech składników, a do tego przygotowane jedynie w 30 minut? Brzmi dość nieprawdopodobnie, jednak jeśli tylko go spróbujesz od razu się w nim zakochasz. Wychodzi za każdym razem.

Obłędne ciasto, które wymaga od niewielu składników i minimalnego wysiłku, to świetne rozwiązanie, jeśli nie masz pomysłu na słodki poczęstunek dla swoich gości. Wychodzi za każdym razem, dlatego jeżeli wcześniej go nie robiłeś, nie musisz obawiać się, że coś pójdzie nie tak. Wystarczy chwila, by wyczarować najlepszy na świecie wypiek. 

Pyszne ciasto z trzech składników. Wszyscy będą chcieli znać ten dziecinnie prosty przepis 

Jeżeli należysz do grona łasuchów, którzy nie tylko lubią delektować się ciasteczkami i batonikami zakupionymi w sklepie, ale i sami decydują się na upieczenie słodkości, ten przepis jest dla Ciebie! Tym lepiej sprawdzi się, jeżeli raczej nie możesz poszczycić się wybitnymi umiejętnościami kulinarnymi lub zwyczajnie nie masz za dużo czasu czy ochoty na wyjście do sklepu po składniki. To ciasto sprosta wszystkim Twoim wymaganiom - jest proste, szybkie, wymaga kilku produktów i jest obłędnie pyszne. 

Składniki do nieziemskiego ciasta:

  • 450 g ciasta francuskiego,
  • 450 ml śmietanki słodkiej 33%,
  • 200 g skondensowanego mleka słodzonego zagęszczonego

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ 

Przygotujesz je w 30 minut 

Przygotowanie tego ciasta jest tak banalnie proste i szybkie, że poradziłoby sobie z nim nawet dziecko. Zakupione w sklepie ciasto francuskie rozwiń i pokrój na równej grubości i długości paski, najlepiej wzdłuż krótszej krawędzi. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, a na dnie, w odległości co około 1,5 cm, układaj wycięte z ciasta paski. W tym przypadku również rób to wzdłuż krótszych boków. Wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piecz 12 minut.

Dzisiaj grzeje: 1. Koszmar na Broad Peaku. Denis Urubko zwieziony z lawiną w czasie ataku szczytowego

2. Cała Polska do końca miała nadzieję, że jednak się uda. Niestety, nie żyje

Gdy ciasto będzie rumiane wyjmij je z piekarnika i odstaw do przestygnięcia. Trzy paski odłóż na bok, by później udekorować nimi całość. Śmietankę wlej do dużej miski i ubij przy pomocy miksera. Gdy zgęstnieje, dodaj mleko skondensowane i miksuj jeszcze chwilę. Do osobnego naczynia odłóż trzy łyżki kremu. Wąską blaszkę (keksówkę) wyłóż folią spożywczą, a na jej dnie wyłóż kilka łyżek kremu i równomiernie rozprowadź. Następnie blisko siebie ułóż kilka pasków ciasta francuskiego - ilość zależy od szerokości blaszki. Później warstwa kremu i znów ciasto, a na nie krem. Włóż całość do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie wyjmij deser z lodówki, wyjmij go również z blaszki i ułóż na talerzu bądź desce do krojenia. Boki i górę wyłóż odłożonym wcześniej, schłodzonym kremem, a na wierzch skrusz pozostałe patyczki z ciasta. Choć proces chłodzenia może wydawać się wiecznością, ciasto tak naprawdę robi się samo.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Magda Gessler oszukiwała wszystkich? Była pracownica twierdzi, że widziała wszystko i przerwała milczenie
  2. Zostały dwa tygodnie złożenie ważnego oświadczenia. Jeśli nie dopełnisz obowiązku ZUS rozpocznie postępowanie
  3. Widzowie "Sanatorium miłości" aż się przeżegnali. Uczestnik opowiedział, jak zdradzał swoją żonę
  4. Odkryto największą tajemnicę panierki kurczaka z KFC. Łatwizna, każdy może zrobić ją w domu
  5. Smutna informacja o Barbarze Kurdej-Szatan. Przypadkiem lekarz odkrył u niej okropną chorobę, wstrząsająca diagnoza

Źródło: youtube

Następny artykuł Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News