Jeśli szybko chcesz zrobić ciasto, pokochasz ten przepis. Prawdziwe niebo w gębie bez pieczenia!

Jeśli szybko chcesz zrobić ciasto, pokochasz ten przepis. Prawdziwe niebo w gębie bez pieczenia! Źródło: Facebook

Ciasto to wspaniały deser, jednak trudno je przygotować, gdy nie ma się do dyspozycji dłuższej chwili. jednak ten przepis nie wymaga nawet piekarnika. Słodką przekąskę będzie można przyrządzić w mgnieniu oka i cieszyć się z nią z przyjaciółmi lub rodziną.

Ciasto nie wymaga wcale czasochłonnego pieczenia. Wystarczy tylko kilka podstawowych składników, które można bez problemu znaleźć w prawie każdym sklepie, oraz odrobinę wolnego czasu. Tego ostatniego nie musi tyle, ile go potrzeba, gdy musimy pilnować piekarnika. 

Ciasto z prostych składników

Do przygotowania tego pysznego przepisu wystarczy odrobina cierpliwości i pomysłowości. Na spód ciasta potrzebne będzie 350 g czekoladowych herbatników, 15 dag masła, 2 łyżki cukru oraz 6 łyżek bitej śmietany. Oprócz tego będzie trzeba również przygotować wyśmienity krem kokosowy. Do tego zadania niezbędne będzie 200 ml bitej śmietany, 250 g wiórków kokosowych, 140 g cukru pudru oraz jedno opakowanie cukru wanilinowego.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Do uzyskania unikalnego smaku niezbędny będzie również słodki krem waniliowy. Do jego przygotowania należy posiadać 1 opakowanie budyniu waniliowego, 4 łyżki cukru oraz 400 ml mleka. Istotna jest również polewa, która doda przekąsce wyjątkowego wyglądu. Żeby ją przyrządzić, potrzebne będzie 100 g gorącej czekolady, 1 łyżeczka masła oraz 1 łyżeczka kremu czekoladowego typu Nutella.

Samo przygotowanie ciasta też nie jest trudne

Herbatniki należy umieścić w blenderze i zmiksować, stopniowo dodając do nich pozostałe składniki ciasta: masło, cukier oraz bitą śmietanę. Gdy masa jest już gotowa, trzeba rozdzielić ją na dwie równe części.

Na uprzednio przygotowaną formę do pieczenia - posmarowaną margaryną i posypaną mąką lub obłożoną papierem - należy wyłożyć jedną część masy i dokładnie docisnąć ją do spodu za pomocą ręki lub łyżki.

Następnie trzeba przygotować krem kokosowy. Aby osiągnąć idealny efekt, należy dokładnie ubić śmietankę, a do niej powoli dodawać wiórki kokosowe, cukier oraz cukier waniliowy. Gdy krem jest ubity, należy schłodzić go w lodówce.

Tym właśnie kremem należy posmarować pierwszą warstwę ciasta - wciąż dokładnie dociskając. Dopiero na to wykłada się drugą warstwę masy z herbatników. 

Dzisiaj grzeje: 1. Nastolatka urodziła w klubie. Zaczęła rodzić na środku parkietu
2. Tragiczna wiadomość obiegła media z samego rana. Wielu Polaków w żałobie, nie żyje uczestnik obrad Okrągłego Stołu

Wtedy nadchodzi czas na krem waniliowy. Trzeba ugotować mleko z cukrem i zgodnie z instrukcją na opakowaniu przygotować budyń. Potem tak samo należy schłodzić go w lodówce i nałożyć jako kolejną warstwę.

Na samym końcu rozpuszcza się czekoladę i stopniowo dodaje masło i Nutellę. W ten sposób powstaje przepyszna polewa, którą możemy udekorować gotowe ciasto.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Seniorzy mogą POŻEGNAĆ SIĘ z dodatkowymi pieniędzmi z waloryzacji emerytur. Wygrało 500 plus
  2. Tadeusz Rydzyk proponuje zadośćuczynienie Matce Boskiej. Specjalny pakiet
  3. Przestali go karmić, umierał w męczarniach. Rodzice nie mieli litości dla 22-miesięcznego dziecka
  4. Najpiękniejsza 36-latka świata wystawiła swoje dziewictwo na sprzedaż. Zarobi kosmiczne pieniądze
  5. Noworodek cały pokryty łuskami, rodzicom włosy stają dęba. Czym jest "płód Arlekina"?

źródło: zobacz to

Następny artykuł Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News