Genialny przepis na najbardziej czekoladowe ciasto, jakie kiedykolwiek jadłeś. Prawdziwa rozkosz, zrobisz je bez problemu

Genialny przepis na najbardziej czekoladowe ciasto, jakie kiedykolwiek jadłeś. Prawdziwa rozkosz, zrobisz je bez problemu Źródło: youtube.com/HidaMari Cooking

Ciasto zrobione według tego przepisu wręcz kipi od nadmiaru czekolady. Pachnie niesamowicie i tak samo smakuje. Składniki gwarantują, że ciasto stanie się hitem i będzie pieczone co najmniej raz w miesiącu.

Przepis na ciasto czekoladowe jest banalnie prosty i wywołuje błogość podniebienia już z pierwszym kęsem. Każdy, kto je wykona, nie będzie chciał piec już niczego innego. Przepis jest przeznaczony na blachę o średnicy 15 cm.

Ciasto czekoladowe - składniki i przepis

Do wykonania rozpływającego się w ustach czekoladowego ciasta należy naszykować następujące składniki: 130g ulubionej czekolady, 100g kremowego serka, 120ml mleka, 2 żółtka, 10g sypkiego kakao, 6g czarnego kakao, 15g skrobi kukurydzianej, szczyptę soli, łyżeczkę rumu, 2 białka i 50g cukru.

Na samym początku należy oczywiście posiekać czekoladę na bardzo drobne kosteczki i umieścić ją w kąpieli wodnej. Podczas jej roztapiania można przygotować blachę - papier do pieczenia należy posmarować masłem, posypać cukrem pudrem i zabezpieczyć boki i dół formy. Można wrócić do czekolady: kiedy jest już wystarczająco płynna, można dodać do niej kremowy serek. Oba składniki mieszamy trzepaczką aż do połączenia. Wlewamy mleko partiami, około 5 razy i nadal mieszamy.

Dalsza część przepisu na ciasto czekoladowe

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Teraz do pachnącej mieszanki można dodać żółtka, a po ich roztrzepaniu przez sito dodajemy oba rodzaje kakaa oraz skrobię kukurydzianą. Na koniec jeszcze szczyptę soli i można mieszać dalej. Do smaku dodajemy też łyżeczkę rumu. Po wymieszaniu ciasta, przelewamy je przez sito, by pozbyć się grudek, które mogły powstać podczas mieszania składników. Czas na wykonanie piany z białek, by deser nabrał puszystości.

Dzisiaj grzeje: 1. Legendarna polska piosenkarka zmarła na glejaka. Wstrząsające słowa męża
2. Tysiące Polaków w żałobie, nie żyje legendarny muzyk. Jego utwory od lat inspirowały młodych wykonawców

2 białka miksujemy wraz z cukrem. Kiedy nie będą spływać z miski odwróconej do góry dnem, będą idealne. Następnie pianę przekładamy do masy czekoladowej i mieszamy aż do połączenia składników. Potem wystarczy wszystko przelać do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 min, a po tym czasie należy zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i trzymać ciasto przez 25 min.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Miliony Polaków w 2020 dostanie PODWYŻKĘ. Ty też możesz się wzbogacić
  2. Michał Szpak pokazał BRATA! To takie CIACHO, że fanom opadły szczęki
  3. Tata panny młodej zmarł na krótko przed ślubem. Wymyśliła przerażający sposób, żeby mimo to zabrać go ze sobą, włos jeży się na głowie
  4. Sprzedała auto brata na złomie. 65 lat później jego syn sprawił, że zalał się łzami
  5. Jedna z najpiękniejszych Polek, Edyta Węgiel, mama Roksany wkrótce urodzi. Wybrała prastare zapomniane imię dla dziecka

Źródło: YouTube

Następny artykuł Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News