Domowa chałwa rozpływa się w ustach i deklasuje sklepowe. Prosty przepis zajmuje kilka chwil, a efekt jest niesamowity

Domowa chałwa rozpływa się w ustach i deklasuje sklepowe. Prosty przepis zajmuje kilka chwil, a efekt jest niesamowity Źródło: youtube/Gotuj ze mną.pl/

Domowa chałwa jest o niebo lepsza niż ta ze sklepu. Przepis jest niezwykle prosty, szybki, a do tego wszystkiego finalny smak odbierze każdemu mowę. Jeżeli jesteś fanem łakoci koniecznie musisz spróbować.

Chałwa to jeden z tych przysmaków, który się kocha albo nienawidzi. Od zawsze dzieli społeczeństwo na miłośników i przeciwników, choć śmiało można stwierdzić, że tych pierwszych jest nieco więcej. Najwięksi smakosze lubią kosztować jej nie tylko prosto z opakowania, ale i dodawać do różnego rodzaju ciast, by nadać im niezastąpiony posmak. Kupiona w sklepie chałwa często jednak zawiera w sobie zupełnie niepotrzebne składniki, dlatego najlepszym rozwiązaniem jest samodzielne wykonanie jej w domu. Nie obawiaj się, że proces przygotowania spędzi ci sen z powiek, bowiem jest to nieziemsko proste. 

Domowa chałwa w kilka chwil. Rozpływa się w ustach i deklasuje sklepowe 

Z pewnością większość wyobrażała sobie, że wykonanie chałwy jest nieziemsko trudne i wymaga groma rozmaitych, niemożliwych do zdobycia składników. Nic bardziej mylnego, bowiem ten pyszny sezamowy smakołyk spokojnie każdy może wykonać w swojej własnej kuchni. 

Czego potrzebujesz? 

  • 1,5 szklanki sezamu,
  • 3 łyżki miodu,
  • aromat waniliowy

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ 

Już nigdy nie kupisz jej w sklepie 

Możesz być pewny, że jeśli tylko spróbujesz domowej chałwy na zawsze zapomnisz o sklepowej. Jak widać, lista produktów jest niebywale krótka, a przygotowanie niesłuchanie proste. Zacznij od uprażenia sezamu na suchej patelni tak, by lekko się zrumienił, jednak miej na uwadze, by go nie przypalić.

Dzisiaj grzeje: 1. Nie żyje znany aktor. Widzowie kochali go za „Leona Zawodowca” i „Ojca Chrzestnego”

2. Media obiegają informacje o żałosnej mistyfikacji. Sławomir oszukał wszystkich?

Następnie przesyp go do blendera i dokładnie zmiksuj. Całość przełóż do miski, dodaj miód i aromat waniliowy. Dokładnie wymieszaj do momentu uzyskania gęstej, lepkiej masy, którą przełóż do wyłożonego folią spożywczą naczynia, równo rozprowadzając. Dobrze ugnieć, po czym ścisło zawiń folią i wstaw do lodówki na kilka godzin. Mocno schłodzona chałwa nie będzie się rozpadać w czasie krojenia. 

Najlepsze newsy dnia:

    1. Media nie opisują dziś początków ich związku. Byłą i obecną żonę Strasburgera łączyła niespodziewana relacja
    2. Spłać długi do końca grudnia, inaczej będziesz mieć poważne problemy. ZUS pomoże je z ciebie ściągnąć
    3. Teraz boją się spać. Zobaczyli co ukryta kamera szpiegująca nagrała w nocy w ich domu
    4. Nigdy nie dodawaj mleka do kawy, ani nie jedz jajek z ziemniakami. Fatalne dla zdrowia połączenia
    5. Ukryta kamera nagrała co tata robi z 4-letnią córką w jej pokoju. Gdy mama zobaczyła nagranie, natychmiast musiała zareagować

Źródło: youtube

Następny artykuł
Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News