Boczek to główny składnik
YouTube / Canada's Food Island
Monika Majko - 30 Listopada 2019

Zaczął układać boczek na patelni, potem dodał 2 składniki. Efekt końcowy nie tylko zachwyca, ale to prawdziwe niebo w gębie

Boczek to główny składnik tej wspaniałej potrawy. Autor przepisu przekonuje, że w prosty sposób można przygotować przepyszne danie, które prezentowało się będzie naprawdę imponująco.

Boczek musi być pokrojony w długie i cienkie plastry. Do niego wystarczy dodać tylko kilka prostych składników, które większość osób ma już w kuchni, by przygotować piękne i przepyszne danie dla swoich najbliższych. Autor przepisu zapewnia, że to raj dla podniebienia.

Boczek to podstawa tego przepysznego dania

Michael Smith przygotował przepis, który swoja prostotą i niezwykłym smakiem zaskoczy niejednego, nawet bardzo doświadczonego kucharza. Mężczyzna przekonuję, że jego potrawa smakuje wybornie, chociaż jest banalnie prosta w przygotowaniu i nie wymaga żadnych rzadkich czy niespotykanych produktów.

Lista składników:

  •  kilka dużych ziemniaków
  • długie plastry boczku
  • ser cheddar
  • sól i pieprz

Dodatkowo należy przygotować:

  • patelnię
  • pergamin

W pierwszej kolejności należy wziąć patelnię i wyłożyć ją pergaminem. Jeśli nie będzie chciał przylegać do jej powierzchni, wystarczy posmarować powierzchnię tłuszczem i docisnąć papier. Następnie w tak przygotowanym naczyniu układamy plastry boczku, jeden koniec umieszczając w środku patelni, a drugi na zewnątrz. Ważne, by przygotowane plastry były jak najdłuższe i pokrywały szczelnie dno naczynia.

kot trafił do schroniskaDo schroniska trafił przepiękny kot. Do szyi miał przyczepiony list, po którym długo nie mogli się otrząsnąćCzytaj dalej

Następnie kroimy surowe ziemniaki w niezbyt grube plastry i układamy w naczyniu na boczku. Później ścieramy cheddar na grubych oczkach tarki. Doprawiamy ziemniaki i boczek za pomocą soli i pieprzu, po czym obficie posypujemy je startym serem. Nakładamy na niego kolejną warstwę ziemniaków, doprawiamy, a dalej znów posypujemy serem. W zależności od wielkości naczynia, powtarzamy tę czynność, aż do wypełniania całej powierzchni.

Boczek stanowi zewnętrzną warstwę zapiekanki ziemniaczanej

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Test opowie o osobowości.Przyjrzyj się dokładnie obrazkowi. Oko, które wybierzesz, mówi bardzo dużo o Twojej osobowościCzytaj dalej

Na koniec zawijamy wystające plastry boczku do środka i wstawiamy patelnię do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 2,5 godziny. Można przykryć zawinięte końce boczku niewielką pokrywką, by zabezpieczyć je przez rozwinięciem w trakcie zapiekania potrawy. 

Dzisiaj grzeje: 1. Po twarzy kobiety przemieszczała narośl. W środku było ŻYWE STWORZENIE [ZDJĘCIA]
2. Sytuacja wygląda tragicznie. TVN przekazał ostrzeżenia dla połowy kraju, od apogeum dzielą nas godziny

Po tym czasie wyciągamy zapiekankę z piekarnika i przekładamy na talerz. Autor przepisu gorąco namawia do wykonania tej potrawy i zapewnia, że danie na pewno zaskoczy nas przepysznym smakiem oraz oryginalną prezencją. 


YouTube / Canada's Food Island

Najlepsze newsy dnia: 

  1. Anna Kalczyńska pokazała swój piętrowy dom. Widok luksusowych wnętrz powala, gwiazda "DDTVN" pławi się w bogactwie
  2. Porwali 12-latkę i gwałcili ponad 43 tysiące razy. Ale nie to jest w tym wszystkim najgorsze
  3. Chłopak był martwy przez 20 min, twierdzi, że rozmawiał z Jezusem. Widział też Boga i mówi, jak wyglądają
  4. Słowa, które Przybylska wypowiedziała do przyjaciółki przed śmiercią. Po latach ujawniono ich treść
  5. Ile można dorobić do emerytury od 1 grudnia 2019? Trzeba znać kwoty, inaczej STRACISZ pieniądze

Szczeniak trafił w ręce szympansów.Umierający szczeniak trafił w ręce szympansów. Nikt nie mógł przewidzieć, jak to się skończyCzytaj dalej

źródło: YouTube

Następny artykułNie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na:Obserwuj nas na Google News Google News