Pawlikowska zdradziła swoją największą tajemnicę. "To wszystko ściema!"

Pawlikowska zdradziła swoją największą tajemnicę. "To wszystko ściema!"

Beata Pawlikowska ma już 53 lata. Na swój wiek jednak całkowicie nie wygląda. Ma szczupłą, wysportowaną sylwetkę i młodzieńczą świeżość. Jaki jest jej sekret? Zdradziła go dziennikarzom, czym wywołała powszechne rozbawienie.

Beata Pawlikowska w rozmowie z portalem Plejada.pl została zapytana o sekret swojego młodzieńczego wizerunku. Przyznała, że stosuje dietę, nie jest to jednak żadna sformalizowana dieta, którą ktoś odgórnie wymyślił. Jak twierdzi, wymyśliła ją sama i nadal wymyśla nowe potrawy.

Beata Pawlikowska zdradza swój sekret

W rozmowie z Plejadą Beata Pawlikowska wyznała, że żywność kupowana w sklepach jej zdaniem nie nadaje się do tego, by ją jeść. Z tego powodu postanowiła wprowadzić w życie swoją własną dietę, dzięki której może odżywiać się zdrowo. - Zorientowałam się, że jedzenie, które jest sprzedawane w sklepach, jest - najłagodniej mówiąc - niezdrowe, a mówiąc dosadniej - jest trujące, dlatego, że odkłada się potem w organizmie i te różne chemiczne dodatki zostają w nas i potem wywołują choroby - wyjaśniła podróżniczka. Jak podkreśliła, kiedy to zrozumiała, postanowiła całkowicie zrezygnować z niezdrowego, kupnego jedzenia. Teraz robi wszystko, żeby prowadzić zdrowy tryb życia. - Postanowiłam odżywiać się 100% zdrowo i prowadzić zdrowy tryb życia, więc codziennie biegam, ćwiczę jogę, jeżdżę na rowerze, a oprócz tego codziennie gotuję i na bieżąco wymyślam potrawy, które są szybkie i same się robią - mówi dziennikarka.

Chińska filozofia w diecie? Internauci tarzają się ze śmiechu

Okazuje się, że Beata Pawlikowska nie tylko zrezygnowała z kupowania niezdrowych produktów, ale w swojej kuchni postanowiła zastosować także chińską filozofię. To tzw. filozofia 5 przemian, która nie wymaga spożywania chińskich potraw, ale można ją zastosować w każdej kuchni. - Jest to kolejność dodawania składników. Więc każde polskie danie, na przykład bigos, można zrobić zgodnie z zasadą 5 przemian. A po co? Dlatego że takie jedzenie lepiej smakuje - stwierdziła podróżniczka i autorka książek. - Trzeba wiedzieć, do jakiego żywiołu należą poszczególne składniki i wtedy, zgodnie z kolejnością następowania po sobie tych przemian, które są zresztą przyporządkowane porom roku, [...] składniki dodawać - wyjaśniła. Tajemnica Pawlikowskiej zdaniem internautów nie jest bynajmniej rewolucją w kuchni. Uważają oni raczej, że to "jedna wielka ściema". Trzeba przyznać, że użytkownicy Internetu nie odebrali pomysłu dziennikarki zbyt pozytywnie. Chcesz coś nagłośnić? Wiesz o bulwersującej sytuacji, która wymaga zainteresowania mediów? Wyślij maila na adres: naglasniamy@pikio.pl. Na pewno przyjrzymy się Twojej sprawie. WARTO PRZECZYTAĆ:
  1. Nie żyje słynny podróżnik. Rodzina nie wierzy w samobójstwo
  2. Martyna Wojciechowska brutalnie napadnięta! Koszmar podróżniczki
  3. Słynny polski podróżnik znaleziony martwy. Tragiczna i tajemnicza śmierć
Następny artykuł
Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News