Nie jest tajemnicą, że stacja TVP jest obecnie bardzo przychylna rządom Prawa i Sprawiedliwości. Dlatego też musi dziwić stanowisko Krzysztofa Ziemca, prezentera Wiadomości, który w ostrych słowach skrytykował działania PiS.

– Zaczęło się po ubiegłorocznych wyborach od ostentacyjnie demonstrowanego poczucia wyższości zwycięzców, a nawet pychy, która nadeszła zadziwiająco szybko. Równie szybko pojawił się polityczny rewanżyzm, choć oczywiście nie wszędzie, bo obóz rządzący nie jest jednolity i spójny – można przeczytać w tekście Ziemca na łamach magazynu „Plus Minus”

– Nastąpił szturm ludzi związanych z władzą na lukratywne i wpływowe stanowiska (zjawisko tzw. Misiewiczów) – co gorsza wielu polityków rządzącej partii nie widzi nic w tym złego. Czy w ten sposób działać powinno ugrupowanie obiecujące realną zmianę, także etyczną? Taki styl musiał wyborców zwycięskiej partii zaboleć, i to bardzo – napisał Ziemiec.

Po tak ostrej krytyce władzy już teraz mówi się, że Ziemiec może pożegnać się z pracą w mediach narodowych.

14680673_1246343052098031_4573850810642076216_n

źródło: tokfm