UDOSTĘPNIJ
fot. pixabay.com

Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów zlecił badanie jakości oznakowania surowego mięsa i jego wyrobów. Podczas badania wyszło na jaw, że ponad 40% mięs w Polsce to…

Inspekcja Handlowa wykonała badania. Jej inspektorzy stwierdzili, że ponad 40% ze skontrolowanych produktów zawierała składniki, których nie powinny posiadać w swoim składzie. Sprawdzono 168 sklepów, a w 70 z nich znaleziono nieprawidłowości.

ZOBACZ TAKŻE: Horror na Pomorzu. Chłopcy byli gwałceni jedząc zgniłe, surowe mięso

Jak wiele jest mięsa w mięsie?

Przeprowadzone badania laboratoryjne dowiodły m.in., że garmażeryjne mięso wieprzowe składało się w 60 proc. z indyka, a tatar wołowy zawierał znaczny dodatek wieprzowiny.

ZOBACZ TAKŻE: Skażone mięso w Polsce! Uwaga, świeci w ciemności

Za te i inne przewinienia sprzedawców ukarano ich karą grzywny  w wysokości prawie 30 tys. zł.

 

Nie chcesz mieć raka? Nie jedz TYCH rzeczy!

Nie jedz TYCH rzeczy przed snem!

Wspomóż pracę Pikio.pl
Jesteśmy jedynym dużym portalem informacyjnym, który NIGDY nie pobierał publicznych pieniędzy.
Dziękujemy!
Wesprzyj nas

Zobacz również